Ammattiopisto Lappian projektipäällikkö Annemari Kalliota haastattelee Jussi Häkkilä.
Koulutuskuntayhtymä Lappiassa vuoden 2019 lappialaiseksi on valittu sähkö- ja automaatioalan lehtori Pertti Kvist.
Projektipäällikkö Pekka Tiitistä Ammattiopisto Lappiasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Opetusministeri Li Andersson luovutti tänään vuoden työpaikkaohjaajan palkinnon Oulun Kuivaustekniikka Oy:n aluepäällikkö Kari Lillebergille Helsingissä Ammatillisen koulutuksen seminaarissa. Rakennusten monipuolisiin kuivausteknisiin ja vahinkokorjaustöihin erikoistuneessa Oulun Kuivaustekniikka Oy:ssä on ensimmäiset oppisopimukset tehty vuonna 2017. Opiskelijat ovat olleet Ammattiopisto Lappian rakennus- ja pintakäsittelyalan opiskelijoita. Tänä vuonna oppisopimusopiskelijoita on ollut kaksi keväästä syksyyn. Toinen opiskelija jatkaa oppisopimusta valmistumiseensa saakka.
Opetushallitus on myöntänyt lähes 450 000 euroa valtakunnalliseen Vankilakoulutuksen toimintamallin kehittäminen ja käyttöönotto ammatillisissa tutkinnoissa -hankkeeseen.
Eilen päättyneessä Taitaja2019-kilpailussa Pohjois-Suomeen saatiin yhdeksän ammattitaidon suomenmestaruutta.
Osaajakisa 2019 -tapahtumaan osallistui lähes kolmesataa peruskoulujen 8-luokkalaista 2–4 jäsenisinä joukkueina Lappian jäsenkunnista, Muoniosta Kuivajoelta, Iistä ja Kolarista. Nuoret testasivat kädentaitojaan ja osaamistaan oppilaitoksen eri alojen tehtävissä. Kisat olivat erittäin tasaiset ja tiukat.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappialle musiikkituotannon ammattitutkinnon ja vankilakoulutuksen järjestämisluvan.
Ammattiopisto Lappian Muonion toimipaikassa keskiviikkona pidetyn Jokivarren ja läntisen Tunturi-Lapin Taitaja9-paikalliskilpailun voitti Pellon yläkoulun Team Sekopäät -joukkue, jossa kisasivat Helmi Saukkoriipi, Markus Lamsijärvi ja Joni Siivola.
Kemissä eilen käydyn Meri-Lapin Taitaja9-paikalliskilpailun voitti Tervolan Lapinniemen koulun joukkue, jossa kisasivat Tuuli Alamikkotervo, Lilja Holma ja Antti Varajärvi.
​Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappialle strategiarahoitusta 760 000 euroa.
Pohjois-Suomeen tuli kaksi ammattitaidon suomenmestaruutta eilen Tampereella päättyneessä Taitaja2018-kisassa. Kuvassa Jasperi Kamps OSAOsta.
Yrittäjä Hannu Vittaniemi on ostanut yritykselleen MultiRent Oy:lle koulutuskuntayhtymä Lappialta Keminmaan oppilaitoskiinteistön, joka sijaitsee Laurilassa Autoilijantie 1:ssä. Kiinteistössä on toiminut Lappian auto-, turvallisuus- ja puhdistuspalvelualan oppimisympäristöt. Aiemmin kiinteistössä oli automyynti- ja korjaamopalveluyritys.
Hoito- ja vanhustyön koulutukset sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta muuttavat nykyisistä tiloistaan Meripuistokadulla Kosmos-taloon Kemin Digipoliksessa
Opetushallitus on myöntänyt 4,6:n miljoonan euron avustuksen Parasta osaamista -hankkeelle. Pohjois-Suomesta hankkeessa ovat mukana Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia ja Oulun ammatillinen opettajakorkeakoulu. Kuvassa projektikoordinaattori Satu-Mari Salmi ja aikuiskoulutusjohtaja Tuomo Palokangas Lappiasta.
Luonnonvarakeskus ja Ammattiopisto Lappia ovat sopineet yhteistyöstä, joka vahvistaa tutkimus-, kehitys- ja koulutustoiminnan perustaa pohjoisessa biotaloudessa.