SOS-Lapsikylä palkitsi Haapajärven rohkeudesta turvapaikanhakijoiden auttamisessa

16.12.2016 14:49 - Jussi Häkkilä

SOS-Lapsikylä ry on jakanut kolme ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA -mitalia. Yksi mitalin saajista on Haapajärven kaupunki, joka palkittiin rohkeudestaan ja sitoutumisestaan pakolaiskriisin hoidossa. Haapajärven sivistysjohtaja Veijo Tikanmäkeä haastattelee Jussi Häkkilä. Kuva: SOS-Lapsikylä ry:n ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA -mitaleita noutamassa Turun Partio-Sissit ry:n edustajat Heikki Ajanko (vas.), Kari Kiesiläinen ja Matti Törmä, entinen lapsikylävanhempi Mirja Kontinen sekä Haapajärven kaupungin edustajat kaupunginjohtaja Juha Uusivirta ja sivistysjohtaja Veijo Tikanmäki.

SOS-Lapsikylä ry on jakanut kolme ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA -mitalia. Yksi mitalin saajista on Haapajärven kaupunki, joka palkittiin rohkeudestaan ja sitoutumisestaan pakolaiskriisin hoidossa. Alkuvuodesta Haapajärvi otti vastaan 14 alaikäistä yksin Suomeen tullutta turvapaikanhakijaa. Sittemmin kaupunki on myöntänyt kuntapaikat 14:lle oleskeluluvan saaneelle alaikäiselle turvapaikanhakijalle.
Kaupungin luottamushenkilöt ja viranhaltijat sekä kuntalaiset ovat suhtautuneet hyvin myönteisesti ja ymmärtävästi apua tarvitseviin. Kaikille pojille on myös onnistuttu järjestämään mahdollisuus viettää joulua suomalaisissa kodeissa.
Muut mitalit myönnettiin Lapin lapsikylässä lapsikylävanhempana toimineelle Mirja Kontiselle sekä kolmenkymmenen vuoden ajan lapsikyläpurjehduksia lapsille järjestäneelle Turun Partio-Sissit ry:lle.

ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA -mitali myönnetään vuosittain korkeintaan kolmelle yksityishenkilölle tai yhteisölle, jotka ovat edistäneet SOS-Lapsikylä ry:n tarkoitusta tai rohkealla toiminnalla mahdollistaneet lasten paremman elämän.

Kilpailut

Uusimmat