Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuspalkinto Oulun Pateniemen koululle

07.11.2016 14:30 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuspalkinto myönnettiin tänään Oulun Pateniemen koululle Pateniemen raitti -oppimisympäristön kehittämisestä. Kuuntele vararehtori Meri Aatsinki-Hämäläisen haastattelu.

Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuustoimikunta myönsi tänään Oulussa vietettävillä Pohjois-Pohjanmaan maakuntapäivillä ympäristötietoisuuspalkinnon Oulun Pateniemen koululle Pateniemen raitti -oppimisympäristön kehittämisestä.

Pateniemen raitti on liikuntareiteille toteutettu oppimispolku, jonka varrella on palkitsemisperustelujen mukaan hyödynnetty opetussuunnitelmauudistuksen mukaisia sähköisiä oppimisympäristöjä ja yhteisöllisesti tuotettuja opetussisältöjä. Pateniemen historian ja luonnon oppimisen lisäksi Pateniemen raitti innostaa nuoria myös ulkona liikkumiseen. Sisällöltään ja menetelmiltään se soveltuu kaikenikäisille.

Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuustoimikunta toteaa, että Pateniemen raitti on esimerkillinen ja monistettavissa oleva malli muihin kouluihin sekä myös luontokeskuksiin ja kansallispuistoihin. Sisällöltään ja toteutustavaltaan Pateniemen raitti edistää erinomaisesti ympäristötietoisuustoimikunnan teemavuoden tavoitteita: luonnon tuottamien ja kulttuurin muokkaamien yhteisten ympäristöjen esilletuontia ja arvostuksen lisäämistä.

Kilpailut

Uusimmat