Kuva: Fotolia

Fortum ja Taaleri sijoittavat Chempolikseen

21.10.2016 08:18 - Jussi Häkkilä

Fortum ja Taaleri Kiertotalous Ky ovat sopineet oululaisen Chempolis Oy:n kanssa sijoittavansa yhtiöön. Fortum sijoittaa yhtiöön noin 6,4 ja Taaleri noin neljä miljoonaa euroa.

Fortum ja Taaleri Kiertotalous Ky ovat sopineet oululaisen Chempolis Oy:n kanssa sijoittavansa yhtiöön. Fortum sijoittaa yhtiöön noin 6,4 ja Taaleri noin neljä miljoonaa euroa. Sopimus on osa Chempoliksen omistus- ja rahoitusrakenteen uudelleenjärjestelyä ja sen tarkoituksena on yhtiön taseen ja liiketoiminnan vahvistaminen sekä liiketoiminnan avaaminen uusille kasvualueille. Uudelleenjärjestelyn jälkeen Fortum on Chempoliksen suurin omistaja noin 34:n prosentin osuudella ja Taalerin omistusosuus on noin 21 prosenttia. Fortum selvittää myös mahdollisuutta investoida Chempoliksen teknologiaan perustuvaan pilottibiojalostamoon.
Chempolis on biojalostusteknologiayritys, joka on erikoistunut tarjoamaan hiilineutraaleja biojalostusteknologioita biomassa-, energia-, öljy-, paperi-, alkoholi-, sokeri- ja kemianteollisuuteen.

Kilpailut

Uusimmat