Kuva: Sari Turunen Koululiikuntaliitto

Poliisi valvoo viikolla suojatiesääntöjen noudattamista sekä pyöräilijöiden ja sähköpotkulautailijoiden liikennekäyttäytymistä

21.04.2024 10:34 - Ari Kettukangas

Suojaamattomien tienkäyttäjien osuus tieliikenteen kuolonuhreista on suuri. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tammi-maaliskuussa 2024 on tieliikenteessä menehtynyt yksi pyöräilijä ja viisi jalankulkijaa.

Poliisi valvoo suojatiesääntöjen noudattamista ja pyöräilijöiden ja sähköpotkulautailijoiden liikennekäyttäytymistä alkavalla viikolla. Poliisi valvoo tehostetusti suojateillä maanantaista perjantaihin viikolla 17. Poliisi valvoo myös, miten suojaamattomat tienkäyttäjät, kuten sähköpotkulautailijat ja pyöräilijät, noudattavat liikennesääntöjä, sekä heidän turvallisuuttaan. Valvonta painottuu ajoneuvojen kuljettajien suojatiesääntöjen noudattamiseen. Pyöräilijöiden ja kevyen sähköajoneuvon kuljettajien liikennekäyttäytymistä poliisi seuraa myös aktiivisesti eli ajetaanko jalkakäytävillä sekä noudatetaanko väistämissääntöjä ja liikennevaloja. Suojaamattomien tienkäyttäjien osuus tieliikenteen kuolonuhreista on suuri. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tammi-maaliskuussa 2024 on tieliikenteessä menehtynyt yksi pyöräilijä ja viisi jalankulkijaa.

Lue myös: Traktori ja hälytysajossa ollut ambulanssi kolaroivat Siikajoella

Kilpailut

Uusimmat