Kuva: Lapin aluehallintovirasto

Lapin hengenpelastusmitali Pauli Klasilalle

07.06.2023 08:59 - Jussi Häkkilä

Lapin aluehallintoviraston ylijohtaja Kaisa Ainasoja luovutti eilen Pauli Klasilalle tasavallan presidentin myöntämän hengenpelastusmitalin Rovaniemellä.

Lapin aluehallintoviraston ylijohtaja Kaisa Ainasoja luovutti eilen Pauli Klasilalle tasavallan presidentin myöntämän hengenpelastusmitalin Rovaniemellä. Klasila pelasti tyttärensä ja sukulaistytön häkämyrkytykseltä Enontekiön Muotkajärvellä lokakuussa 2021. Häkämyrkytyksestä itsekin kärsinyt Klasila toimi pelastustilanteessa erittäin rohkeasti ja oman henkensä uhalla.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen luovuttaa tasavallan presidentin myöntämät hengenpelastusmitalit ensi viikon perjantaina kuudelle henkilölle. Kaksi yksittäistä henkilöä ja perhe pelasti hengenvaarassa olleen ihmisen osoittaen erityistä rohkeutta ja neuvokkuutta oman turvallisuutensa vaarantaen. Palkittavat ovat perhe Iistä ja henkilöt Kuhmosta ja Vuolijoelta.

Hengenpelastusmitali annetaan tunnustukseksi erittäin rohkeasta, neuvokkaasta tai oman hengenvaaran uhalla suoritetusta teosta, jolla toisen ihmisen henki on pelastettu uhkaavasta vaarasta. Tänä vuonna mitali myönnettiin 17:lle henkilölle. Hengenpelastusmitaleja on myönnetty Suomessa 1920-luvulta lähtien.

Lue myös: Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen Uroteko-palkinto ja hengenpelastusmerkki kuopiolaiselle Sampsa Niskaselle

Kilpailut

Uusimmat