Kuva: Anne Lindholm

Lapin pohjavesialueilla tehdään maastotutkimuksia

04.06.2020 10:49 - Jussi Häkkilä

Lapin ELY-keskus tekee tämän kesän ja syksyn aikana pohjavesialueiden maastotutkimuksia Enontekiön, Sallan ja Savukosken pohjavesialueilla.

Lapin ELY-keskus tekee tämän kesän ja syksyn aikana pohjavesialueiden maastotutkimuksia Enontekiön, Sallan ja Savukosken pohjavesialueilla. Maastossa tehdään maaperäkairauksia, maastotarkasteluja ja lähdeinventointeja. Työt liittyvät käynnissä olevaan pohjavesialueiden luokittelutyöhön.
Kairaukset alkavat Sallasta, ja etenevät kesän ja syksyn kuluessa Savukosken kautta Enontekiölle. Niiden tavoitteena on saada lisätietoja pohjavesialueiden soveltuvuudesta vedenhankintaan. Kairauksen yhteydessä pohjavesialueelle asennetaan tarvittaessa pohjaveden havaintoputki.
Maastossa kuljetaan jalan, eivätkä tarkastelut tai inventoinnit jätä maastoon jälkiä. Kairaukset tehdään maanomistajan luvalla, ja maanomistajiin ollaan yhteydessä ennen tutkimusten suorittamista. Maastotarkasteluja ja lähdeinventointeja tehdään Enontekiön, Sallan ja Savukosken lisäksi myös Inarin, Kittilän, Kolarin, Muonion ja Utsjoen pohjavesialueilla. Pohjavesialueita on Lapin alueella runsaasti, ja luokittelutyötä jatketaan vielä lähivuosien ajan.

Lue myös: Veteliin ehdotetaan kahdeksaa pohjavesialuetta

Kilpailut

Uusimmat