Kuva: Tapio Nykänen

Vuoden tieteentekijä tutkija Nafisa Yeasmin Lapin yliopistosta

25.10.2019 11:00 - Jussi Häkkilä

Tieteentekijöiden liitto on valinnut vuoden tieteentekijäksi yhteiskuntatieteiden tohtori Nafisa Yeasminin Lapin yliopistosta.

Tieteentekijöiden liitto on valinnut vuoden tieteentekijäksi yhteiskuntatieteiden tohtori Nafisa Yeasminin. Hän toimii projektipäällikkönä Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa. Palkitsemisperustelujen mukaan hän hyödyntää tutkimustietoa koko yhteiskunnan hyödyksi, sekä on aktiivinen tieteentekijä ja aktiivinen kansalaisyhteiskuntatoimija. Valinta julkistettiin tänään Espoossa. 

Nafisa Yeasmin opiskeli oikeustieteen maisteriksi Rajshahin yliopistossa Bangladeshissa. Hän muutti Rovaniemelle vuonna 2006, minkä jälkeen hän opiskeli suomen kieltä ja eteni työelämään. Hän on työskennellyt pitkään maahanmuuttajien ja heidän hyvinvointiinsa liittyvien asioiden parissa. Tohtoriksi hän väitteli viime vuoden marraskuussa. Paraikaa Nafisa Yeasmin toimii Arktisessa keskuksessa projektipäällikkönä Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa Aim2Work-hankkeessa. Sen tavoitteena on motivoida pieniä ja keskisuuria yrityksiä tukemaan maahanmuuttajataustaisia ja muita pitkäaikaistyöttömiä työmarkkinoille pääsyssä ja vahvistaa osuuskuntatoimintaa. Rovaniemellä hän on toiminut myös maahanmuuttajien yhdistyksen puheenjohtajana ja perustajana.

Lue myös: Lapin yliopiston palvelumuotoilun tutkimusryhmälle kolme miljoonaa

Kilpailut

Uusimmat