Levi Ski Resortille kansainvälinen ISO 14001 -ympäristösertifikaatti ensimmäisenä hiihtokeskuksena Pohjoismaissa

29.01.2019 09:41 - Jussi Häkkilä

Kittilässä sijaitseva hiihtokeskus Levi Ski Resort on saanut kansainvälisen ISO 14001-ympäristösertifikaatin ensimmäisenä hiihtokeskuksena Pohjoismaissa.

Kittilässä sijaitseva hiihtokeskus Levi Ski Resort on saanut kansainvälisen ISO 14001-ympäristösertifikaatin ensimmäisenä hiihtokeskuksena Pohjoismaissa. Sertifikaatin myönsi Eurofins Expert Services Oy. Ympäristösertifikaatti edellyttää organisaatiolta ympäristöasioiden hyvää hoitamista sekä järjestelmällistä sitoutumista ympäristönsuojelun tason parantamiseen.

Levillä käytetään pelkästään uusiutuvaa sähköä ja tavoitteena on mm. vähentää energiankulutusta. Esimerkiksi rinnevalaistusta hoidetaan led-valoilla. Automatisointi puolestaan parantaa lumetusjärjestelmän hyötysuhdetta, ja lisäksi lumetuksen tuottamaa hukkalämpöä pystytään käyttämään tilojen lämmitykseen. Jätteet lajitellaan ja myös asiakkaita kannustetaan jätteiden lajitteluun tunturiroskiksilla. Rinteiden kunnossapidossa ennakoinnilla vähennetään polttoaineen kulutusta ja päästöjä. Tunturissa tehdään systemaattista maisemointityötä, joka puolestaan ehkäisee eroosiota.

Lue myös: Lomarengas Oy osti Kittilän Levillä toimivan KRT-Yhtiöt Oy:n

Kilpailut

Uusimmat