Kuva: Fotolia

Lapin alueellinen Liikkuva koulu -palkinto Muonion kunnalle

14.12.2018 08:15 - Jussi Häkkilä

Lapin alueellinen Liikkuva koulu -palkinto on myönnetty Muonion kunnalle

Lapin alueellinen Liikkuva koulu -palkinto on myönnetty Muonion kunnalle. Palkinnon suuruus on 2 500 euroa. Palkintoraha on tarkoitettu käytettäväksi oppilaiden liikkumisen edistämiseen.
Palkitsemisperustelujen mukaan kunta on edistänyt oppilaiden liikunnallisuutta oppilaiden ja henkilökunnan aktiivisella vertais- ja liikuntaohjaajakouluttamisella. Lisäksi kunta on panostanut koulun piha-alueen liikunnallisuuden parantamiseen erillisen liikuntapaikkahankkeen avulla. Kunnan panostus oppilaiden ja nuorison liikunnan lisäämiseksi on ollut merkittävää suhteessa kunnan pieneen kokoon. 
Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus myöntävät vuosittain Liikkuva koulu -palkinnon esimerkillisestä työstä liikunnallisen toimintakulttuurin rakentamiseksi kouluympäristössä. Palkitsemisen tarkoituksena on saada aikaan näkyvyyttä ja arvostusta liikkumisen, terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyölle koulupäivän aikana, kannustaa käytännön toimijoita laadukkaan työn tekemiseen sekä tuoda esiin tehtyä ansiokasta työtä. Palkitsemiskäytäntö aloitettiin vuonna 2012.

Lue myös: Raahelle alueellinen Liikkuva koulu-palkinto

Kilpailut

Uusimmat