Kuva: Poliisi

Kilpisjärven gyrokopteri onnettomuudessa menehtyi yksi henkilö

22.07.2018 09:54 - Ari Kettukangas

Onnettomuudessa menehtyi vuonna 1961 syntynyt mies, joka oli kopterin lentäjä. Matkustajana ollut mies loukkaantui ja hänet toimitettiin hoidettavaksi Tromssaan, Norjaan. Ohessa poliisin ottama kuva onnettomuspaikasta.

Norjalainen gyrokopteri putosi eilen illalla klo 19 aikaan Suomen puolelle Kilpisjärven Dierpmesjärven koillispuolella. Onnettomuudessa menehtyi vuonna 1961 syntynyt mies, joka oli kopterin lentäjä. Matkustajana ollut mies loukkaantui ja hänet toimitettiin hoidettavaksi Tromssaan, Norjaan. Molemmat henkilöt olivat norjalaisia ja asuivat Pohjois-Norjassa. Gyrokopterin omistaja on norjalainen lentokerho. Onnettomuuteen johtuneista syistä ei ole tietoa. Poliisi suorittaa myös kuolemansyyn tutkintaa. Poliisi tekee yhteistyötä Suomen ja Norjan onnettomuustutkintakeskuksen kanssa. Koneen jäänteet kuljetetaan Norjaan tutkittavaksi. Onnettomuustutkintaa avustaa Lapin poliisilaitos. Tutkintaa on vaikeuttanut onnettomuuspaikan sijainti tiettömän taipaleen päässä.

Lue myös: Lapin pelastuslaitos kohotti valmiutta ja varautumista laajamittaisiin sammutustehtäviin Raja-Joosepin ja Sallan Kotalan alueella

Kilpailut

Uusimmat