Lapin pelastuslaitos kohotti valmiutta ja varautumista laajamittaisiin sammutustehtäviin Raja-Joosepin ja Sallan Kotalan alueella

21.07.2018 11:04 - Ari Kettukangas

Rajavartiosto pyytää Lapissa liikkuvia välttämään Raja-Joosepin alueella rajavyöhykkeelle menoa, vaikka rajavyöhykelupa sen mahdollistaisikin.

Lapin pelastuslaitos on kohottanut valmiutta ja varautumista laajamittaisiin sammutustehtäviin sekä Raja-Joosepin että Sallan Kotalankin alueella syttyneissä metsäpaloissa yhdessä muiden viranomaisten ja Vapepan kanssa. Varautumista on haitannut useat Lapin alueella viikon aikana olleet laajat loma-aikaan syttyneet maastopalot, jotka ovat verottaneet sekä kalusto- että miehistöresursseja alueella. Perjantain aikana paloja on sammutettu mm. Rovaniemellä ja Inarissa. Kittilän Raijankiselässä on käynnissä jälkisammutustyöt n. 30 hehtaarin paloalueella. Sammutus-työssä on ollut pelastuslaitoksen lisäksi Metsähallituksen henkilöstö ja Lapin jääkäriprikaatin virka-apuosasto. Savu haittaa sammutustyötä ja voi aiheuttaa oireita lähialueiden ihmisille. Rajavartiosto pyytää Lapissa liikkuvia myös välttämään Raja-Joosepin alueella rajavyöhykkeelle menoa, vaikka rajavyöhykelupa sen mahdollistaisikin.

Lue myös: Venäjän metsäpalot levinneet Suomeen Raja-Joosepissa

Kilpailut

Uusimmat