Porokellon varoittajiksi kaivataan poronhoitoalueella liikkuvia

21.05.2018 10:26 - Jussi Häkkilä

Porokello-sovelluksen varoittajiksi on haastettu ammattiryhmiä, jotka liikkuvat työssään ja vapaa-ajalla aktiivisesti poronhoitoalueella ja haluavat omalla toiminnallaan edistää liikenneturvallisuutta. Projektipäällikkö Henna Nurmista HHR Business Oy:stä haastattelee Jussi Häkkilä.

Porokello-sovelluksen varoittajiksi on haastettu ammattiryhmiä, jotka liikkuvat työssään ja vapaa-ajalla aktiivisesti poronhoitoalueella ja haluavat omalla toiminnallaan edistää liikenneturvallisuutta. Uusille varoittajille tarjotaan erillinen sovellus, jolla he antavat varoituksia. Mukaan ovat lähteneet jo mm. paliskuntien liikennevahinkoarviomiehet ja Luonnonvarakeskus. Porovaroittajiksi haastetaan myös poronhoitoalueen ELY-keskusten ja kuntien työntekijät.

Porokello on tutkimus- ja kehityshanke, jonka tavoite on liikenneturvallisuuden parantaminen ja porokolarimäärän puolittaminen.  Se pohjautuu reaaliaikaisiin varoituksiin, joita tarvitaan lisää ennen kaikkea ilta- ja viikonloppuaikana sekä vähäliikenteisemmällä tieverkolla.

Ammattiautoilijoiden tekemiä porovaroituksia on annettu vuoden 2016 kesäkuun ja viime joulukuun välisenä aikana yhteensä reilut 252 000. Porokello-sovellusta on ladattu tähän mennessä 42 800 kertaa.

Jokainen tienkäyttäjä voi ladata ilmaisen Porokello-sovelluksen puhelimeensa sovelluskaupasta. Sovelluksella saa käyttöönsä poronhoitoalueella annetut porovaroitukset sekä reaaliaikaisina hälytyksinä että kartalla. Lisäksi sovelluksesta löytyy ohjeet, kuinka toimia mahdollisen porokolarin sattuessa.

Lue myös: Poliisin tämän vuoden liikenneturvallisuuspalkinto Porokello-projektille

Kilpailut

Uusimmat