Kuva: Arkkitehtitoimisto Kimmo Kuismanen

Hartela saneeraa entisen opetusviraston kiinteistön Oulussa

14.05.2018 08:32 - Jussi Häkkilä

Hartela aloittaa entisen opetusviraston kiinteistön saneerauksen Kasarmintiellä Oulussa.

Hartela aloittaa entisen opetusviraston kiinteistön saneerauksen Kasarmintiellä Oulussa. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan jugend-rakennuksen suojeltu julkisivu korjataan entiseen asuunsa ja kiinteistö saneerataan senioreiden palveluasumiskäyttöön. Korjaus- ja uudisrakentaminen jatkuu ensi vuoden syksyyn asti. Työn ensimmäisessä vaiheessa puretaan osia vanhasta rakennuksesta ja maaperä puhdistetaan. Rakennuksen purettavan osan alla on erittäin pilaantuneita maa-aineksia, jotka ovat peräisin vanhan voimalan ajoilta. Likaantunut maa-aines poistetaan kokonaan.
Viktor Sucksdorffin suunnittelema, vuonna 1909 rakennettu talo on palvellut alun perin sähkövoimalan koneenkäyttäjien asuinrakennuksena sekä sähkölaitoksen toimisto- ja näyttelytilana, ja sitä on saneerattu ja muutettu ensimmäisen kerran jo 1920-luvulla. Viime vuodet rakennus on ollut käyttökelvoton ja siksi tyhjillään yli kymmenen vuoden ajan.
Alueelle on rakennettu asuintaloja sekä saneerattu vanha voimalarakennus. Hartela kunnostaa myös läheiset kevyen liikenteen väylät ja ranta-alueet. Viimeinen neljästä omaperustaisesta asuinkerrostalosta valmistui samaan pihapiiriin viime kuussa.

Vanhan sähkölaitoksen alue rakennuksineen on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuurihistorialliseksi ympäristöksi.

Lue myös: Hartela saneeraa Oulun Myllytullin vanhan voimalakiinteistön toimitila- ja kulttuurikäyttöön

Kilpailut

Uusimmat