Kuva: Fotolia

Scandic ostaa Restelin hotelliliiketoiminnan

21.06.2017 10:57 - Marja Ollakka

Scandic Hotels on allekirjoittanut sopimuksen Restelin hotellitoiminnan ostamisesta. Kaupan myötä Scandic vahvistaa asemaansa Pohjoismaiden johtavana hotelliketjuna ja nousee hotellialan suurimmaksi toimijaksi Suomessa. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Scandicilla on tällä hetkellä 230 hotellia, joista 28 sijaitsee Suomessa. Restelin portfolioon kuuluu 43 hotellia. Kaupan myötä Scandicista tulee Suomen markkinajohtaja.

Restelin portfolio koostuu tällä hetkellä 43 hotellista, joissa on yhteensä noin 7 600 hotellihuonetta. Kaikilla hotelleilla on pitkät vuokrasopimukset, ja niistä seitsemän toimii franchise-sopimuksella Intercontinental Hotels Groupin kanssa. Suurin osa hotelleista operoi Cumulus-brändin alla, ja ne tullaan muuttamaan Scandic-hotelleiksi. Myyjä jatkaa vuokranantajana neljässä hotellissa.

Kaupan velaton kokonaishinta on 114,5 miljoonaa euroa ja se maksetaan käteisenä. Hankitun kokonaisuuden liikevaihto viime vuonna olisi ollut 203,4 miljoonaa euroa ja oikaistu käyttökate 13,7 miljoonaa.*

Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2017 viimeisen neljänneksen lopulla, kun kaikki viranomaishyväksynnät on saatu. Jos viranomaiset asettavat liiketoiminnan kannalta haitallisia rajoituksia, Scandic voi perua kaupan ja maksaa myyjälle 5 miljoonan euron korvauksen.

Kilpailut

Uusimmat