Kuva: Fotolia

Elokuvatuotannoista miljoonia Lappiin

19.06.2017 08:24 - Joonas Hepola

Lappi näkyy yhä useamman kansainvälisen elokuva- ja TV-tuotannon kulissina.

Yhä useampi kansainvälinen ja suomalainen tuotantoyhtiö on kiinnostunut Suomen Lapista elokuvien, tv-sarjojen ja mainosten kuvauspaikkana. Lapin elokuvakomission tilastojen mukaan tuotantojen rahallinen tulovirta Lappiin kasvaa koko ajan, ja viime vuosina se on ollut 1,5-2 miljoonaa euroa.

Lapin elokuvakomissio on kymmenen vuoden aikana onnistunut yhdistämään Lapista löytyvät kuvauspaikat, palveluntarjoajat ja niitä etsivät tuotannot. Vuosittain noin 150 erilaista av-alan tuotantoa tiedustelee komissiolta, miten Lappiin pääsisi kuvaamaan.

- Tuotannoista saatava imagohyöty on huikea. Tutkimusten mukaan 45 miljoonaa matkailijaa valitsee vuosittain matkakohteensa sen perusteella, missä jokin elokuva- tai tv-sarja on kuvattu. Kun Lappi näkyy televisiossa tai valkokankaalla, sen markkinointiarvo on mittaamaton, kertoo elokuvakomissaari Anna Niemelä tiedotteessa.

Elokuvakomissio toimii Lapin yhteisen viestintä- ja markkinointitalo House of Laplandin yhteydessä, ja sen päätehtävänä on lisätä elokuva-, mainos- ja televisiotuotantojen kautta työtä, tuloja ja näkyvyyttä Lapille.

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat