Kuva: Fotolia

Muutoksia Lapin pohjavesialueiden luokituksiin

14.02.2017 12:41 - Jussi Häkkilä

Lapin pohjavesialueiden luokituksiin ollaan tekemässä muutoksia. Muutokset koskevat 151:ä pohjavesialuetta 13:n kunnan alueella

Lapin pohjavesialueiden luokituksiin ollaan tekemässä muutoksia. Muutokset koskevat 151:ä pohjavesialuetta 13:n kunnan alueella. Muutokset koskevat Inarin, Kemin, Kemijärven, Keminmaan, Kolarin, Pelkosenniemen, Pellon, Rovaniemen, Savukosken, Simon, Sodankylän, Tervolan ja Ylitornion alueilla sijaitsevia pohjavesialueita. Kaikkien Kemin, Keminmaan ja Simon kuntien alueilla sijaitsevien pohjavesialueiden luokitukset on näiden muutosten myötä tarkistettu. Muiden kuntien alueilla muutokset kattavat vain osan pohjavesialueista ja luokitustyö jatkuu koko Lapin alueella vielä. Muutokset ovat osa käynnissä olevaa ja edelleen jatkuvaa pohjavesialueiden luokittelutyötä.
Muutosten myötä yhdyskuntien vedenhankintaan soveltumattomia pohjavesialueita esitetään poistettavaksi pohjavesiluokituksesta. Lisäksi esitetään pohjavesialueiden luokituksen nostoa niillä alueilla, jotka on tutkimuksissa todettu soveltuviksi yhdyskuntien vedenhankintaan. Samaan geologiseen kokonaisuuteen kuuluvia pohjavesialueita esitetään yhdistettäväksi, ja muutamalla alueella on tehty rajausmuutoksia uusien tietojen perusteella.

Kilpailut

Uusimmat