Kuva: Kalajoen seurakunta

Kalajoen kirkon peruskorjaus kirkkovaltuustolle hyväksyttäväksi

16.12.2016 08:38 - Jussi Häkkilä

Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle Kalajoen kirkon peruskorjauksen hyväksymistä. Kirkkoa on tarkoitus remontoida kolmessa vaiheessa, kustannusarvio on noin 4,8 miljoonaa euroa.

Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle Kalajoen kirkon peruskorjauksen hyväksymistä. Ensimmäinen rakennusvaihe olisi tarkoitus toteuttaa ensi vuonna ja sen kustannusarvio on 540 000 euroa. Ensimmäisessä vaiheessa on tarkoitus tehdä kosteusvaurioiden mallikorjaus, joka kohdistuu kirkon pohjoissivulla olevaan tuulikaappieteiseen. Lisäksi kirkkotarhaan asennetaan valvontakamerajärjestelmä.
Korjausten toisessa vaiheessa vuonna 2019 tehtävät työt ovat pääosin kirkon koko ulkovaippaan kohdistuvia töitä. Kakkosvaiheen kustannusarvio on 2,8 miljoonaa euroa.
Kolmannessa vaiheessa vuonna 2020 kirkkoa ympäröivässä kirkkotarhassa tehdään maa- ja aluerakennustöitä, maanpinnan tasolta tehtäviä kirkon ulkovaipan korjauksia sekä kirkon sisäpuolisia töitä. Kolmosvaiheen kustannusarvio on 1,5 miljoonaa.

Kilpailut

Uusimmat