Kuva: Shutterstock

Aluehallintovirastoilta lähes kolme miljoonaa nuorisoalan kehittämiseen

26.01.2023 08:54 - Jussi Häkkilä

Aluehallintovirastot jakoivat viime vuonna avustusta nuorisoalan kehittämiseen lähes kolme miljoonaa euroa yhteensä 91:lle hankkeelle.

Aluehallintovirastot jakoivat viime vuonna avustusta nuorisoalan kehittämiseen lähes kolme miljoonaa euroa yhteensä 91:lle hankkeelle. Avustettujen hankkeiden tavoitteissa näkyivät nuorten osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistaminen.
Pohjois-Pohjanmaalla tukea sai kahdeksan hanketta. Eniten, 50 000 euroa myönnettiin Nuorten Ystävät ry:lle alueellisen perusnuorisotyön toimintamallin kehittämiseen Vaalan, Utajärven ja Muhoksen alueella.
Lapin alueelta tukea sai seitsemän hanketta. Eniten, 60 000 euroa sai Peräpohjolan Kansanopiston kannatusyhdistys ry.

Esimerkiksi Rauhankasvatusinstituutti on yhteistyössä Oulun kaupungin nuorisotyöntekijöiden ja nuorten kanssa kehittänyt tapoja seurata ja mitata yhdenvertaisuuden toteutumista nuorisotyössä. Hankkeessa on kehitetty arviointityökalu, Yhdenvertaisuusavain, jota nyt kehitetään myös rakentavan keskustelun välineeksi nuorten ja päättäjien välillä. Hanke on ollut käynnissä jo kaksi vuotta ja on nyt vaiheessa, jossa hankkeen tuloksia levitetään myös laajemman yleisön käytettäväksi.

Lue myös: Aluehallintovirastoilta kirjastojen lukutaitotyöhön yli 600 000 euroa

Kilpailut

Uusimmat