Kuva: Shutterstock

Sairaalakuormitus jatkuu Pohjois-Pohjanmaalla maltillisena

15.02.2022 17:55 - Marja Ollakka

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui arvioimaan alueen koronaepidemiatilannetta tiistaina 15. helmikuuta. Ryhmä totesi tilanteen säilyneen kuluneen viikon aikana tasaisena.

Koronaviruksen aiheuttamaa tautia on alueella liikkeellä paljon, vaikka vain osa tartunnoista näkyy virallisissa tartuntaluvuissa. Omikron-variantin aiheuttama tauti on pääasiassa hyvin lieväoireinen ja sairastetaan kotona tavallisen flunssan tapaan. Tämä näkyy myös maltillisena säilyneessä sairaalakuormituksessa. Oulun yliopistollisessa sairaalassa potilasmäärät ovat helmikuun puoleen väliin tultaessa säilyneet noin 15 päivittäisen potilaan tuntumassa, ja esimerkiksi tiistaina hoidossa oli yksitoista koronapotilasta. Perusterveydenhuollon vuodeosastoilla potilaita on kuluneen viikon aikana ollut hieman aiempaa enemmän.

Vaikka epidemiatilanne on säilynyt tasaisena, koordinaatioryhmä muistuttaa, ettei epidemian huippua ole alueella todennäköisesti vielä saavutettu. Sen vuoksi myös rajoitusten ja suositusten purkamisessa edetään hallitusti ja tilannetta seuraten.

Viimeisimpänä muutoksia on tullut valtioneuvoston päätäntävallassa oleviin ravintolarajoituksiin. Sekä ravintolarajoitusten että jo aiemmin purettujen kokoontumisrajoitusten vaikutusta epidemiatilanteeseen seurataan aktiivisesti. Lisäksi koordinaatioryhmä muistuttaa, että myös yksityistilaisuuksissa on tärkeää edelleen kiinnittää huomiota maskien käyttöön, turvaväleihin ja hyvään käsihygieniaan.

Kilpailut

Uusimmat