Uusimmat
Suosituimmat

Oulu on vuoden 2026 kulttuuripääkaupunki - "Eurooppa haluaa että pohjoinen kulttuuri tulee esiin"

02.06.2021 17:12 - Marja Ollakka

Kansainvälinen raati valitsi Oulun vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Oulu2026-hankkeen ohjelmajohtaja Samu Forsblom oli Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä.

Kulttuuripääkaupungin asemasta kisasivat Oulun lisäksi Savonlinna ja Tampere. Oulun voittoa juhlitaan kaupunkilaisten kanssa 8. elokuuta Varjo-Piknik kesäjuhlassa Oulun Kuusisaaressa.

Kulttuuripääkaupunkivuosi tuo pohjoisen ja koko Suomen kulttuurille kansainvälistä näkyvyyttä, joka voi muuttaa Suomen pysyvästi kulttuurikohteeksi. Oulu2026 toiminta-alue on laaja, koska Oulun mukaan on lähtenyt 32 yhteisen historian ja tulevaisuuden yhdistämää pohjoisen Suomen kuntaa ja kaupunkia.

Pääteema kulttuuri-ilmastonmuutos tarkoittaa erilaisten, jopa yllättävien, asioiden yhdistämistä ja kohtaamista. Kulttuurin ja taiteen keinoin tuodaan ihmisiä yhteen ja parannetaan vuorovaikutusta. Teknologiaa, taidetta ja luontoa yhdistetään ennennäkemättömällä tavalla. Pääteemalla on kolme alateemaa: Villisti kaupunki, Vastakohtien voima ja Rohkeasti reunalla. Jokaisen teeman käynnistää laajamittainen kansainvälinen avausohjelma.

Hankkeessa ovat Oulun lisäksi mukana Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kajaani, Kalajoki, Kemi, Kempele, Kuhmo, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Muhos, Nivala, Oulainen, Paltamo, Pielavesi, Pudasjärvi, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Sotkamo, Suomussalmi, Taivalkoski, Tornio, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala ja Ylivieska.

Lue myös: Pohjolan rengastieltä löytyy uusia elämyksiä - "Monelle tulee yllätyksenä mitä kaikkea meillä on"

Uusimmat
Suosituimmat