Kuva: Mari Korpua

Oulun talousarvioesitys julki: Tulevaisuuteen investoidaan -ennustettavuus vaikeaa

08.10.2019 11:34 - Jussi Häkkilä

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala julkisti tänään ensi vuoden talousarvioesityksen sekä toimintasuunnitelman kahdelle seuraavalle vuodelle.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala julkisti tänään ensi vuoden talousarvioesityksen sekä toimintasuunnitelman kahdelle seuraavalle vuodelle. Epävarmuus verokertymästä vaikeuttaa suunnittelua ja talouden laskeva suhdanne Suomessa ja maailmalla heikentää näkymiä.
 
Oulun kaupungille on palkattu ulkopuolinen arvioija, joka tekee esityksensä säästökohteista syksyn aikana. Tarvittavat yhteistoimintaneuvottelut käydään ja päätökset tehdään ensi vuoden aikana.
 
Tulot kasvavat talousarvioesityksen mukaan ensi vuonna noin 6,7 ja menot noin 5,3 prosenttia. Vuosikate on noin 57,1 miljoonaa ja poistot 82,2 miljoonaa euroa. Alijäämä on 24,3 miljoonaa euroa eli noin 12 miljoonaa vähemmän kuin kuluvan vuoden ennusteessa.
Nettoinvestointitaso on noin 135,7 miljoonaa euroa, mistä valtaosa katetaan alhaisen vuosikatteen vuoksi lainalla. Nettolainanotto on 86,1 miljoonaa euroa ja lainakanta ensi vuoden lopussa on noin 781 miljoonaa euroa eli 3 771 euroa asukasta kohti.

Oulun valtuusto päättää talousarviosta joulukuun alussa.

Lue myös: Oulun Kiimingin Jokirannan koulu valmistuu vuoden kuluttua

Kilpailut

Uusimmat