Uusimmat
Suosituimmat

Kultanauha kerää varoja syöpälapsille

03.09.2019 10:30 - Jussi Häkkilä

Varainhankintapäällikkö Anna-Leena Mitroa Sylva ry:stä haastattelee Jussi Häkkilä.

Syyskuu on kansainvälinen lasten syöpien teemakuukausi. Sen aikana lisätään tietoisuutta lasten syövistä. Suomessa kuukautta vietetään valtakunnallisesti Sylva ry:n, Aamu Säätiön sekä paikallisten yhdistysten ja kerhojen toimesta. Tänä vuonna Suomessa on myös myynnissä Kultanauha, kansainvälinen lasten syöpien tunnus.

Kultanauhalla lisätään tietoutta lasten syövistä ja hoidoista, sekä osoitetaan tukea sairastuneille. Kultanauhan avulla kerätään myös varoja valtakunnalliseen ja paikalliseen työhön syöpään sairastuneiden lasten hyväksi.

Suomessa sairastuu syöpään vuosittain noin 150 alle 16-vuotiasta. Tehokkailla hoidoilla keskimäärin 75-80 prosenttia eli noin kolme neljästä lapsesta paranee. Kehittyneistä hoidoista huolimatta syöpä on silti yhä yleisin kuolemaan johtava sairaus lapsilla.
Lasten yleisimmät syöpätyypit ovat leukemiat eli verisyövät, erilaiset aivokasvaimet, lymfoomat eli imusolmukesyövät sekä luu- ja pehmytkudossarkoomat eli tukikudossyövät. Vakava sairaus koettelee erityisesti lasta, mutta luonnollisesti myös hänen koko perhettään.
Sylva ry tarjoaa psykososiaalista tukea syöpään sairastuneille lapsille ja nuorille sekä heidän läheisilleen ja toimii valtakunnallisena edunvalvojana. Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö tukee syöpähoitojen kehitys- ja tutkimustyötä.

Lue myös: Roosa-nauha -keräyksellä tuetaan sairastuneita ja syöpätutkimusta

Uusimmat
Suosituimmat