Uusimmat
Suosituimmat

Kulttuuriympäristöpäivät alkoivat

02.09.2019 10:45 - Jussi Häkkilä

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien koordinaattori Jonina Vaahtolammea Suomen Kotiseutuliitosta haastattelee Jussi Häkkilä.

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään tänä vuonna Suomessa teemalla Viihteen ja taiteen tiloissa. Teeman myötä nostetaan esille taiteen tekeminen ja kokeminen, viihteen eri muodot sekä kokijoiden näkökulmat. Viihdettä ja taidetta esitellään myös kokemusten ja elämysten syntypaikoilla. Mukana ohjelmassa on runsaasti myös yleisesti kulttuuriympäristöä esitteleviä tapahtumia.

Juhlintaan voi osallistua yleisötapahtumissa ympäri maan. Esimerkiksi Pyhäjärvellä Ruotasen kylä ja kaivos -kulttuuriympäristökävelyllä tutustutaan tänään Ruotasen 1960-luvun kaivoskylään ja Pyhäsalmen kaivosalueeseen.

Kulttuuriympäristöpäivien tarkoituksena on lisätä oman lähiympäristön arvostusta ja sen vaalimista. Päiviä vietetään Euroopan neuvoston ja Euroopan komission aloitteesta. Suomessa kulttuuriympäristöpäiviä koordinoivat ympäristöministeriö, Suomen Kotiseutuliitto, Museovirasto, Opetushallitus ja Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ry.

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviin osallistuu vuosittain jopa 30 miljoonaa ihmistä 50:ssä Euroopan maassa.


Lue myös: Museovirastolta 1,6 miljoonaa rakennusten ja kulttuuriympäristökohteiden entistämiseen sekä muinaisjäännösalueiden hoitoon

Uusimmat
Suosituimmat