Uusimmat
Suosituimmat

Rupeaisko digikummiksi ?

02.01.2018 13:08 - Jussi Häkkilä

Viime syksynä Limingan, Lumijoen, Siikajoen ja Raahen alueella käynnistynyt Digi haltuun! -hanke järjestää digikummitoiminnasta kiinnostuneille ensi viikolla ideointi- ja perehdytysillan Raahessa ja Siikajoella. Projektipäällikkö Heidi Niemelää haastattelee Jussi Häkkilä.

Viime syksynä Limingan, Lumijoen, Siikajoen ja Raahen alueella käynnistynyt  Digi haltuun! -hanke järjestää digikummitoiminnasta kiinnostuneille ensi viikolla ideointi- ja perehdytysillan Raahessa ja Siikajoella. Tilaisuuksissa käydään läpi digikummina toimimiseen liittyviä asioita, tutustutaan muilla paikkakunnilla järjestettyyn vastaavanlaiseen toimintaan ja mietitään yhteistuumin, millaista toimintaa ryhdytään järjestämään.

Raahessa tilaisuus järjestetään tiistaina klo 18-20 osoitteessa Rantakatu 7A (vanha tietoteku / seminaarin harjoituskoulu) ja Siikajoella keskiviikkona klo 18-20 kunnanvirastolla Siikasavontie 1. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, mistä syystä tilaisuuksiin osallistujia pyydetään ilmoittautumaan viimeistään ensi maanantaihin mennessä hankkeen vetäjälle Heidi Niemelälle heidi.niemela@liminka.fi. Tilaisuuteen osallistuminen ei sido mihinkään, ja digikummitoimintaan voi tulla mukaan myöhemminkin.

Digikummit ovat tavallisia ihmisiä, jotka hallitsevat tietokoneen tai tabletin peruskäytön ja voivat opastaa toisia sähköisten palveluiden käyttämisessä. Digikummin ei tarvitse osata kaikkea tai olla atk-ammattilainen, vaan digikummina voi toimia kuka tahansa iästä tai taustasta riippumatta. Tärkeintä on halu opastaa toisia ja samalla oppia itsekin uutta. Digikummitoiminta on vapaaehtoista, eikä siitä makseta palkkaa tai palkkiota.

Digi haltuun! -hankkeella tuetaan asukkaita sähköisten palveluiden käyttämisessä ja ehkäistään digitaalista syrjäytymistä. Maaseuturahaston rahoittama hanke kestää kevääseen 2019 saakka.

Lue myös: Digi haltuun! -hanke ehkäisemään digitaalista syrjäytymistä

Uusimmat
Suosituimmat