Uusimmat
Suosituimmat

Oulun poliisilaitos aloittaa polkupyöräpoliisitoiminnan

26.04.2021 17:02 - Marja Ollakka

Oulun poliisilaitos aloittaa polkupyöräpoliisitoiminnan Oulun kaupungin keskustassa. Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä oli Ylikonstaapeli Antti Tikkanen.

Polkupyörätoiminnan tarkoituksena on lisätä poliisin näkyvyyttä ja turvallisuutta erityisesti Oulun keskustassa. 

– Näkyvällä polkupyöräpartioinnilla lisätään keskustan alueen turvallisuutta. Partiot valvovat yleistä järjestystä ja turvallisuutta Oulun keskustan alueella, kaupungin puistoissa ja yleisötapahtumissa. Pyrimme olemaan mahdollisimman aktiivisia ja näkymään liikenteessä usein, kertoo ylikomisario Jyrki Kivirinta.

Tavoitteena on lisätä myös keskustan liikenneturvallisuutta sekä valvoa muilla vilkkaasti liikennöidyillä alueilla, painottuen jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja kevyiden sähköajoneuvojen kuljettajien liikenneturvallisuuteen. Valvonnassa huomioidaan mahdollisuuksien mukaan kansalaisten valvontapyynnöt ja palautteet.

Polkupyöräpoliisit ovat helposti tunnistettavissa. Poliisien polkupyörät, vaatetus ja muut varusteet noudattavat poliisin visuaalista ilmettä.  

Polkupyöräpartion varustus mahdollistaa poliisin perustoiminnan. Kuljetuksissa tukeudutaan tarvittaessa muihin partioihin. Polkupyöräpartiot hoitavat hälytystehtäviä lähimmän partion periaatteella. 

Lue myös: Oulun poliisi selvittänyt mittavan petosvyyhdin

Uusimmat
Suosituimmat