Uusimmat
Suosituimmat

Oulussa päivittäisissä tartuntamäärissä ollut nousua tällä viikolla - "Alkoi jo perustaso häämöttää"

12.02.2021 17:46 - Marja Ollakka

Oulun terveysjohtaja Jorma Mäkitalo oli Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä.

Tänään 12.2.2021 on Oulussa todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Tartuntalähteet ovat tuntemattomia kahdessa tapauksessa ja muita tiedossa olevia tartuntalähteitä kahdessa tapauksessa. Karanteeniin on tänään asetettu 58 henkilöä, karanteeniin asettaminen on vielä osin kesken.

Tänään on tullut ilmi joukkoaltistuminen, joka on tapahtunut 9.-10.2. Martinniemen alakoulussa sekä samalla koululla seurakunnan salibandykerhossa 10.2. klo 16-17. Koulussa altistuneisiin on oltu yhteydessä, salibandykerholaisia on pyydetty ilmoittautumaan koululle.

On ilmennyt myös toinen mahdollinen altistuminen, joka on voinut tapahtua bussissa 23K Martinniemessä tiistaina 9.2. klo 12.30-13 ja keskiviikkona 10.2. klo 13.30-14. Kyseisillä bussivuoroilla olleita pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan testiin herkästi.

Oulussa koronan 14 vuorokauden ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 41,9. Pohjois-Pohjanmaalla 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 40,9. Molemmat luvut ovat laskussa.

Oulu on edelleen kiihtymisvaiheessa, mutta tartuntojen määrä on laskussa.

Oulun kaupunki noudattaa koronarokotuksissa valtakunnallista rokotejärjestystä eikä järjestyksestä poiketa.

Oulussa koronarokotteen massarokotukset alkavat asteittain helmikuun aikana niin, että 85-vuotiaiden ja sitä vanhempien rokottaminen alkaa lauantaina 20.2.2021. Ajanvaraus 85-vuotiaiden ja sitä vanhempien rokotukseen avataan 15.2.2021.

Sairautensa vuoksi vakavalle koronavirustaudille alttiiden riskiryhmien rokotukset alkavat Oulussa 22.2. eli viikolla 8. Ensimmäisenä rokotetaan tänä vuonna 65–69 vuotta täyttävät (vuonna 1952–56 syntyneet) henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Rokotusten ajanvaraus alkaa näille riskiryhmään kuuluville 1952–56 syntyneille keskiviikkona 17.2. kello 8. Aikaisemmin ajanvaraus ei ole mahdollista.

Vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavan sairauden vuoksi rokotettaviin kuuluvat he, jotka ovat saaneet tai joilla on jokin seuraavista:

•                 elinsiirto tai kantasolusiirto

•                 aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti

•                 vaikea puolustusjärjestelmän häiriö

•                 vaikea krooninen munuaissairaus

•                 vaikea krooninen keuhkosairaus

•                 lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes

•                 Downin oireyhtymä

Tarkemmat tiedot löytyvät sivulta: www.ouka.fi/koronarokotukset-riskiryhmat

Uusimmat
Suosituimmat