Uusimmat
Suosituimmat

Rangerit talkoilevat Oulujärven Ärjänsaaressa

27.07.2018 12:39 - Jussi Häkkilä

Suomen Rangerit saapuvat talkoilemaan ensi viikolla keskelle Oulujärveä sijaitsevalle Ärjänsaarelle. Ärjänsaaren kehittämishankkeen projektipäällikkö Anni Koskelaa Metsähallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.

Suomen Rangerit saapuvat talkoilemaan ensi viikolla keskelle Oulujärveä sijaitsevalle Ärjänsaarelle. Suomen Rangerit on yhdistys, joka tekee tunnetuksi rangereiden eli Metsähallituksen kansallispuistojen ja luonnonsuojelualueiden hoitajien työtä. Rangerit mm. rakentavat ja ylläpitävät retkeilyrakenteita kuten pitkospuita ja tulipaikkoja, opastavat asiakkaita luontokeskuksissa, ennallistavat luontokohteita ja kartoittavat eliölajistoa. Leirin aikana Ärjänsaaressa rakennetaan lammaslaidunaitaa ja lammassuojaa, tehdään maisemanhoitotöitä, kunnostetaan retkeilyreittejä ja siivotaan saaren rakennuksia. Talkoisiin saapuu parisenkymmentä henkilöä.

Ärjänsaari valikoitui tämän vuoden leirikohteeksi, koska siellä on paljon tehtävää isollekin talkooväelle. Talkooleiri järjestetään Suomessa nyt jo seitsemättä kertaa osana ensi tiistaina järjestettävää Maailman Rangeripäivää. Päivän tarkoituksena on lisätä luonnonsuojelun parissa tehtävän työn tunnettuutta. Aiempina vuosina Suomen Rangerit ovat talkoilleet mm. Pyhä-Luoston, Sipoonkorven, Oulangan ja Saaristomeren kansallispuistoissa. Rangeriyhdistys järjestää leirit yhdessä Metsähallituksen Luontopalvelujen kanssa.

Lue myös: Pyhäjoella talkoillaan merenrantaniityn ja hiekkarannan kunnostamiseksi