Tavoitteena on rakentaa uusi kompakti luontokeskus ja purkaa vanha. Alun perin Metsähallituksen piti remontoida Pallastunturin vanha luontokeskus viime vuoden aikana. Remontin suunnittelussa kuitenkin selvisi, että rakennuksen sisäilmaongelmat ovat niin mittavat, ettei suunniteltua remonttia ollut järkevä toteuttaa.
Ylläsjärven ja Äkäslompolon kylät yhdistävä lähes kymmenen kilometriä pitkä reitti on saatu valmiiksi Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.
Pallas-Yllästunturin kansallispuiston viime vuonna toteutetusta kävijätutkimuksesta ilmeni vastaajien toive, että roskattoman retkeilyn periaatteita tulisi korostaa entisestään.
Lapin poliisilaitoksen maastoliikennevalvonnassa viime viikon lopulla Levin ja Ylläksen alueilla ei tavattu yhtään rattijuoppoa.
Kesän ja syksyn aikana on inventoitu 101 kulttuuriperintökohdetta tai muinaisjäännöstä eri puolilla Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa.
Kolarin Ylläkselle rakennetaan ensi kesänä kuuden hengen tuolihissi nykyisen Alahissi-ankkurin tilalle.
Erikoissuunnittelija Siiri Tolosta Metsähallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Sport Resort Ylläs investoi tulevana kesänä noin kolme miljoonaa euroa rinnetoimintojen kehittämiseen.
Poliisi muistuttaa maastoon lähtijöitä varustautumaan retkeen asianmukaisesti varusteiden ja ravinnon suhteen. Reitteihin mm. kannattaa tutustua etukäteen.
Eri puolilla Suomea on todettu tähän mennessä yhteensä 26 koronatartuntaa, jotka on saatu Ylläkseltä 14.–25. syyskuuta. Tartunnat ovat levinneet ravintola Pirtukirkossa, Äkäshotellissa ja Jounin kaupassa. Tartunnan saaneet asuvat 14 eri kunnassa.
Ylläs on voittanut pohjoismaiden parhaan outdoor-kohteen palkinnon Scandinavian outdoor award travel -kilpailussa.
Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarmaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Partiot puhalluttivat yhteensä n. 200 kuljettajaa, yhtään rattijuoppoa ei tavattu. Moottorikelkkojen kuljettajille kirjoitettiin 11 sakkoa ylinopeuksista. Liikenteessä tavattiin lisäksi kaksi kelkan kuljettajaa, joiden ajokortti ei oikeuttanut moottorikelkan kuljettamiseen. Neljä moottorikelkkaa oli pois liikennekäytöstä. Tieliikenteessä kirjattiin noin 70 sakkoa tai rikesakkoa ylinopeuksista, katsastamattomista autoista, virheellisistä tavarakuormauksista, matkapuhelimen käytöstä ajon aikana sekä turvavöiden käyttämättä jättämisestä.
Ari Kettukankaan jututettavana Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne Haarma.
Poliisille ilmoitettiin myöhään maanantai-iltana Kittilässä Ylläksentiellä palavasta henkilöautosta.
Metsähallituksen Luontopalvelut kunnostaa Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa Pyhäjärven ja Pyhäkeron autiotupia eduskunnan myöntämällä rahoituksella.