Metsähallituksen tietoon on tullut luvatonta moottorikelkkailua Pallas-Yllästunturin eteläosassa.
Lapin poliisin partiot puhalluttivat hiihtolomaliikenteen valvonnassa 342 kuljettajaa Levin ja Ylläksen alueella.
Matorovassa Pallasjärven eteläpuolella lähellä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston rajaa on käynnissä ennallistamistyömaa.
Eteläsuomalainen pariskunta joutui kivivyöryyn eilen Kolarin Ylläksellä.
Kenttäpäällikkö Inari Ylläsjärveä Metsähallituksen Luontopalveluista haastattelee Jussi Häkkilä.
Metsähallituksen Luontopalvelut on yhdessä saamelaiskäräjien kanssa muodostanut työryhmän, joka tarkastelee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston tulevien vuosien suunnitelmia saamelaisten näkökulmasta.
Purkutyöt aloitetaan maanantaina 8. toukokuuta. Metsähallitus sai aiemmin tänä vuonna hallituksen lisätalousarviossa 1,6 miljoonaa euroa uuden luontokeskuksen rakentamiseen.
Lapin ELY-keskus aloittaa ensi viikolla kantatiellä 80 Kolarissa kävely- ja pyöräilytien rakentamisen Ylläsjärven kylän eteläosaan.
Tavoitteena on rakentaa uusi kompakti luontokeskus ja purkaa vanha. Alun perin Metsähallituksen piti remontoida Pallastunturin vanha luontokeskus viime vuoden aikana. Remontin suunnittelussa kuitenkin selvisi, että rakennuksen sisäilmaongelmat ovat niin mittavat, ettei suunniteltua remonttia ollut järkevä toteuttaa.
Ylläsjärven ja Äkäslompolon kylät yhdistävä lähes kymmenen kilometriä pitkä reitti on saatu valmiiksi Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.
Pallas-Yllästunturin kansallispuiston viime vuonna toteutetusta kävijätutkimuksesta ilmeni vastaajien toive, että roskattoman retkeilyn periaatteita tulisi korostaa entisestään.
Lapin poliisilaitoksen maastoliikennevalvonnassa viime viikon lopulla Levin ja Ylläksen alueilla ei tavattu yhtään rattijuoppoa.
Kesän ja syksyn aikana on inventoitu 101 kulttuuriperintökohdetta tai muinaisjäännöstä eri puolilla Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa.
Kolarin Ylläkselle rakennetaan ensi kesänä kuuden hengen tuolihissi nykyisen Alahissi-ankkurin tilalle.
Erikoissuunnittelija Siiri Tolosta Metsähallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Sport Resort Ylläs investoi tulevana kesänä noin kolme miljoonaa euroa rinnetoimintojen kehittämiseen.