Rasvamontussa on tällä kertaa oppia ikä kaikki Vihannissa. Niirasen Sauli on pelannut ikänsä erilaisten moottoreiden kanssa ja omat kaksipyöräiset pärinämuistot palaavat hänelle mieleen kylän nuorille valvomassaan 4H yhdistyksen mopokerhossa. Sauli on nykyään eläkkeellä ja vankalla putkimestarinkin kokemuksella hän on pestissä mitä mainioin yläluokkalaisten perehdyttäjä. Hänen aikanaan koulusta löytyi vain pelkkiä höyläpenkkejä ja nykyisin mopoikää lähestyvät oppilaat pääsevät harjoittelemaan metallitöitä monipuolisilla välineillä. Saulin elämän varsitiellä karttunutta omaa ammattitaitoa taas todistaa viimeisen tapin takaa entisöidyt ja itse kasatut omat koneet. Nuorten into ja kokeneen seniorin ammattitaito kohtaavat keskiviikko illoissa ja nestori kertoo koko porukan olevan samalla hänen hyviä kavereita. Kurkataanpa mitä jälkeä syntyy Vihannin yhteiskoulun tiloissa ja mitä pelejä löytyy mestarin omasta kotitallista!
Vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittua Nina Tirkkosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Vihannin kotiseutyhdistyksen puheenjohtaja Helena Talusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun poliisilaitoksen Raahen ja Ylivieskan tutkintaryhmät ovat selvittäneet ryöstösarjan, joita on esitutkinnassa tutkittu kahtena törkeänä ryöstönä ja neljänä törkeänä ryöstön yrityksenä.
Raahen rokotuspisteisiin annetaan koronarokotusaikoja 55 vuotta tänä vuonna täyttäville ja alle 55-vuotiaille riskiryhmään 1 ja 2 kuuluville.
Vihannin nuorisoseuran puheenjohtaja Ritva Lehtomäkeä haastattelee Jussi Häkkilä.
Rasvamontussa mennään tällä kertaa hoppa-autossa Vihannin kirkolle. Ja kun teemana on 85 vuotta täyttävä Tuomas Hautajoki ja hänen valtavan laaja konevalikoima, voiko menopelistä sittenkään olla ihan varma. Pitkänlinjan konemies on harrastanut ikänsä kaikenlaisia kaksi- ja nelipyöräisiä härveleitä. Usein menopelit ovat päätyneet myös entisöitäväksi. Tilojen puutteen vuoksi edellinen kulkuneuvo on yleensä lähtenyt maailmalle ja antanut tilaa uudelle. Tallessa on kuitenkin kokoelman helmi, itse entisöity Reo Wolverina hoppa-auto vuosimallia 1928. Seuraavaksi tutustutaankin menneisiin koneisiin ja mestarin kättentaitoihin. Ohjelma toimii samalla myös Tuomaksen elämäntyön digitointina.
Vihannin S-market ryöstettiin aseella uhaten tänä aamuna noin kello 09.45.
OP Raahen toimitusjohtaja Ari Pohjolaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Pelastuslaitos joutui avustamaan kaksi hereillä ollutta henkilöä pois autosta irrottamalla kyljellään olleen auton kattoa. Henkilöt kuljetettiin hoidettavaksi Oysiin. Vammojen laadusta ei pelastuslaitoksella ollut tietoa. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.
Ruukin, Vihannin ja Raahen Seudun Osuuspankkien hallitukset suunnittelevat pankkien yhdistämistä.
Raahen Kuitu käynnistää valokuiturakentamisen tällä viikolla Vihanti-Kopsa -väliseltä osuudelta.
Vihannin kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Helena Talusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Ritva ja Heikki Lehtomäkeä haastattelee Jussi Häkkilä.
Vuoden maaseudun kehittäjänä palkittiin Maija Isokääntä Vihannista, vuoden virkamiehenä Limingan kunnanjohtaja Pekka Rajala, vuoden tulokkaana kuvaamataidon opettaja Jacqueline Aguilera Velásquez Siikajoelta, ja vuoden Yhteisö Leader -hankkeena Pyhäjoen MC ry:n Moottoripaja -hanke.
Vihannin alueella on ollut liikkeellä huijareita, jotka ovat pyrkineet asuntoihin mm. kaupittelemalla vessapaperia.