Pyhäjoen vuoden yrityksenä palkittiin Asmo Muurinen Ky, Raahen vuoden yrityksenä WTF Design Oy, Vihannin vuoden yrityksenä T. Voutilainen Ky, Siikajoen vuoden yrityksenä Metsätoimisto Kiramo Oy ja vuoden nuorena yrityksenä Anna Koskelan GoOn Raahesta.
Ari Kettukankaan jututettavana juhlatoimikunnan puheenjohtaja Petri Turula.
Vihannin kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Helena Talusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Rasvamonttu kurvaa tällä kertaa kesäbaanalle Vihannissa ja Lampinsaaressa. Tenhovuoren Terjelle ja hänen hulppealle Vauxhall kokoelmalle kesä on myös luvattua aikaa ja Lampinsaaren konesuojan viimeisiäkin ajokkeja heräteltiin jo talviunilta toukokuun alkupuolella. Mestari on kasvanut kyseiseen automerkkiin jo lapsuudesta saakka ja synnytyslaitokseltakin hänet tuotiin kotiin Vauxhall Victorilla. Vuosien aikana autovalikoimaan on päätynyt myös ehdottomia nuoruuden haaveita ja yksi niistä on kullanvärinen Magnum 2300 vuosimallia 1975. Kaasupolkimelle ei tunnu löytyvän pohjaa myöskään keltaisella vuoden 1971 Firenzalla kurvaillessa. Vaimolle puolestaan rakentuu hiljalleen harvinainen farmari Viva kotitallissa Vihannissa. Kaiken tämän kokonaisuuden kruunaa tallin hyllystä löytyvä ja koko maan kattava Vauxhall & Bedford Club Finland -kerhon Vauxhalleja ja Bedfordeja käsittelevä merkkikirjasto.
Ari Kettukankaan jututettavana Lions Clubin Vihannin presidentti Petri Turula.
Nuorkauppakamari sekä yrittäjien paikallisyhdistykset Siikajoelta, Raahesta, Pyhäjoelta ja Vihannista valitsivat viikonloppuna alueen vuoden yrittäjät. Kuvassa Sara Kiviniitty Ekokampaamo Tauosta Raahesta.
Vihantilaisen Pohjolan Peruna Oy:n elintarvikebrändi ROOTY on voittanut kultaa kansainvälisessä brändejä arvioivassa Transform Awards Europe 2022 -kilpailussa.
Rasvamontussa on tällä kertaa oppia ikä kaikki Vihannissa. Niirasen Sauli on pelannut ikänsä erilaisten moottoreiden kanssa ja omat kaksipyöräiset pärinämuistot palaavat hänelle mieleen kylän nuorille valvomassaan 4H yhdistyksen mopokerhossa. Sauli on nykyään eläkkeellä ja vankalla putkimestarinkin kokemuksella hän on pestissä mitä mainioin yläluokkalaisten perehdyttäjä. Hänen aikanaan koulusta löytyi vain pelkkiä höyläpenkkejä ja nykyisin mopoikää lähestyvät oppilaat pääsevät harjoittelemaan metallitöitä monipuolisilla välineillä. Saulin elämän varsitiellä karttunutta omaa ammattitaitoa taas todistaa viimeisen tapin takaa entisöidyt ja itse kasatut omat koneet. Nuorten into ja kokeneen seniorin ammattitaito kohtaavat keskiviikko illoissa ja nestori kertoo koko porukan olevan samalla hänen hyviä kavereita. Kurkataanpa mitä jälkeä syntyy Vihannin yhteiskoulun tiloissa ja mitä pelejä löytyy mestarin omasta kotitallista!
Vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittua Nina Tirkkosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Vihannin kotiseutyhdistyksen puheenjohtaja Helena Talusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun poliisilaitoksen Raahen ja Ylivieskan tutkintaryhmät ovat selvittäneet ryöstösarjan, joita on esitutkinnassa tutkittu kahtena törkeänä ryöstönä ja neljänä törkeänä ryöstön yrityksenä.
Raahen rokotuspisteisiin annetaan koronarokotusaikoja 55 vuotta tänä vuonna täyttäville ja alle 55-vuotiaille riskiryhmään 1 ja 2 kuuluville.
Vihannin nuorisoseuran puheenjohtaja Ritva Lehtomäkeä haastattelee Jussi Häkkilä.
Rasvamontussa mennään tällä kertaa hoppa-autossa Vihannin kirkolle. Ja kun teemana on 85 vuotta täyttävä Tuomas Hautajoki ja hänen valtavan laaja konevalikoima, voiko menopelistä sittenkään olla ihan varma. Pitkänlinjan konemies on harrastanut ikänsä kaikenlaisia kaksi- ja nelipyöräisiä härveleitä. Usein menopelit ovat päätyneet myös entisöitäväksi. Tilojen puutteen vuoksi edellinen kulkuneuvo on yleensä lähtenyt maailmalle ja antanut tilaa uudelle. Tallessa on kuitenkin kokoelman helmi, itse entisöity Reo Wolverina hoppa-auto vuosimallia 1928. Seuraavaksi tutustutaankin menneisiin koneisiin ja mestarin kättentaitoihin. Ohjelma toimii samalla myös Tuomaksen elämäntyön digitointina.
Vihannin S-market ryöstettiin aseella uhaten tänä aamuna noin kello 09.45.
OP Raahen toimitusjohtaja Ari Pohjolaa haastattelee Jussi Häkkilä.