Opetusministeriö on myöntänyt 145,7 miljoonaa euroa 280:lle varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjälle varhaiskasvatuksen sekä esi- ja perusopetuksen koulutuksellista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistäviin toimenpiteisiin.
Päiväkodinjohtaja Susanna Haapsamoa haastattelee Jussi Häkkilä.
Työntekijäjärjestöt jatkavat tällä viikolla poliittisia lakkoja, joilla vastustetaan hallituksen työelämäheikennyksiä.
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto kertoi eilen järjestävänsä lakon varhaiskasvatuksessa ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Kauniaisissa, Vaasassa, Mustasaaressa, Rovaniemellä, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Joensuussa, Oulussa, Turussa ja Porissa.
Tyrnävän kunnanvaltuusto valitsi eilisessä kokouksessaan Tyrnävän Kirkkomännikön päiväkodin urakoitsijaksi Oulun Rakennusteho Oy:n.
Siikalatvan kunta tarjoaa 150:n euron vaaterahan varhaiskasvatuksen työntekijöille.
Kuusi suurinta kaupunkia vaatii hallitukselta toimia varhaiskasvatuksen henkilöstöpulan ratkaisemiseksi.
Oulun kaupunki vastaa akuuttiin varhaiskasvatuksen henkilöstöpulaan laajentamalla ja parantamalla niin sanotun kutsurahan ehtoja.
Oulun yliopisto aloittaa Inarissa ensi joulukuussa varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuuden antavan kasvatustieteen kandidaattikoulutuksen ja varhaiskasvatuksen erityisopettajan kelpoisuuden antavan kasvatustieteen maisterikoulutuksen.
DigiOne-hankkeen Oulun hankepäällikkö Jukka Miettusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun taidemuseolta vastuumuseotutkija Selina Väliheikkiä haastattelee Jussi Häkkilä.
Varhaiskasvatuspaikoista on edelleen pulaa monilla alueilla, erityisesti Kiimingissä, Haukiputaalla, Oulunsalossa ja Hiukkavaarassa.
Tervolan kunnanvaltuusto päätti eilisessä kokouksessaan tarjota maksuttoman päivähoidon varhaiskasvatuksessa oleville lapsille vuodeksi vuoden 2023 alusta lukien.
Kokeiluun osallistuvat lapset ovat syntyneet vuosina 2016 ja 2017
Oulu on valittu mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun, johon valittiin satunnaisotannalla kuntia tai kunnista koostuvia alueita. Kaiken kaikkiaan mukaan valittiin 105 kuntaa.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt korkeakoulutukseen ja nousevien alojen verkostojen kehittämiseen yli 11 miljoonaa euroa 27:lle kehittämishankkeelle.