Metsähallituksen tietoon on tullut luvatonta moottorikelkkailua Pallas-Yllästunturin eteläosassa.
Matorovassa Pallasjärven eteläpuolella lähellä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston rajaa on käynnissä ennallistamistyömaa.
Ilmatieteen laitoksen mukaan osassa Lapin tunturialueista lumivyöryjen vaara on nyt huomattava.
Poliisi kirjoitti Tunturirallin yhteydessä suoritetussa liikennevalvonnassa muutamia sakkoja ylinopeutta ajaneille kuljettajille.
Poliisi, pelastuslaitos ja Vapepa ovat jatkaneet etsintöjä tänään. Apuna käytetään pelastuskoiria.
Pallastunturilla Taivaskerolla sattui eilen lumivyöry, jossa oli osallisena kaksi henkilöä.
Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tutkija Sari Starkia haastattelee Jussi Häkkilä.
Poliisihallituksen laillisuusvalvonta on ratkaissut Kolarin Aalistunturin hakkuutyömaalla tämän vuoden helmikuussa järjestetyn mielenilmauksen kuvaamisen estämistä koskevan asian.
Kenttäpäällikkö Inari Ylläsjärveä Metsähallituksen Luontopalveluista haastattelee Jussi Häkkilä.
Metsähallituksen Luontopalvelut on yhdessä saamelaiskäräjien kanssa muodostanut työryhmän, joka tarkastelee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston tulevien vuosien suunnitelmia saamelaisten näkökulmasta.
Purkutyöt aloitetaan maanantaina 8. toukokuuta. Metsähallitus sai aiemmin tänä vuonna hallituksen lisätalousarviossa 1,6 miljoonaa euroa uuden luontokeskuksen rakentamiseen.
Itä-Lapissa kadonnut moottorikelkkailija on löydetty menehtyneenä.
Poliisi etsii moottorikelkkailijaa Itä-Lapista.
Metsähallituksen Luontopalvelut ottaa kesällä käyttöön uudenlaisen tavan ohjeistaa retkeilijöitä taukopaikoilla Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa ja muualla Tunturi-Lapissa.
Metsähallitus muistuttaa virallisten reittien ulkopuolella tuntureissa liikkuvia, että lumivyöryjen riski on todellinen.
Tavoitteena on rakentaa uusi kompakti luontokeskus ja purkaa vanha. Alun perin Metsähallituksen piti remontoida Pallastunturin vanha luontokeskus viime vuoden aikana. Remontin suunnittelussa kuitenkin selvisi, että rakennuksen sisäilmaongelmat ovat niin mittavat, ettei suunniteltua remonttia ollut järkevä toteuttaa.