Hakemus on tehtävä joka vuodelta erikseen. Kuluvan vuoden avustuksen saamiseksi yksityistien tiekunnan on toimitettava hakemus määräaikaan 22.5. mennessä.
UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malli on UNICEFin kunnille tarjoama työväline. Malli auttaa kuntaa tekemään lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja kunnan hallinnossa ja lasten arjen palveluissa.
Vuosi 2020 oli Tornion kaupungin taloudessa odotettua parempi. Tilikauden tulos on noin 6,6 miljoonaa euroa ylijäämäinen, kun talousarviossa viivan alle ennakoitiin vielä nollatulosta.
Tavoitteena on käynnistää neuvonta ja näytteenotto rajanylityspaikalla mahdollisimman pian, kuitenkin aikaisintaan maanantaina 31. elokuuta. Toiminta keskitetään kahteen konttiin, joista toisessa otetaan koronanäytteitä ja toisessa annetaan koronaneuvontaa. Kontit toimitettiin rajanylityspaikalle perjantaina ja valmistelutyöt jatkuvat viikolla 35. Jatkossa Ruotsista Suomeen saapuvat matkustajat ohjataan rajanylityspaikalla koronavirustestiin, mikäli heillä on oireita tai epäily koronavirustartunnasta. Oireettomille matkustajille tarjotaan koronapisteessä vapaaehtoista ja yleistä koronaneuvontaa.