Aluehallintovirastot ovat myöntäneet yhteensä 1,8 miljoonaa euroa valtionavustusta liikkuva opiskelu -toimintaan. Avustusta myönnettiin 147 hankkeelle ympäri Suomen. Hankkeissa edistetään fyysisesti aktiivista toimintakulttuuria lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa monipuolisesti kunkin oppilaitoksen omista tarpeista lähtien mm. vahvistamalla opiskelijoiden osallisuutta ja osaamista ja kehittämällä liikkumis- ja oppimisympäristöjä. Yhtenä tavoitteena on saada jokainen toisen asteen opiskelija liikkumaan vähintään tunnin päivässä. Lapin aluehallintovirasto myönsi avustusta kahdeksalle hankkeelle 86 600 euroa ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto 11 hankkeelle 200 000 euroa.
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet 3 020 000 euroa valtionavustusta lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan 633:lle toimijalle.
Kaikki Ilmavoimien joukko-osastot osallistuvat ensi viikolla Ilmataktiikka 20 -lentotoimintaharjoitukseen.
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Asunto Björndahl Oy:n kiinteistönvälitystoiminnan seitsemän vuorokauden ajaksi.
LähiTapiola Pohjoinen jakaa tänä keväänä 22 395 euroa tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaan.
Kaupunginjohtaja Päivi Laajala kutsui perjantaina henkilöstötoimikunnan jäsenet, pääluottamusmiehet sekä Suomen pelastusalan ammattilaisten edustajan tulevana torstaina alkaviin yhteistoimintaneuvotteluihin. Työnantaja tavoittelee neuvotteluissa tänä vuonna 40 miljoonan euron säästöjä henkilöstökuluissa ja harkitsee henkilöstöön kohdistuvia enintään 90 päivän mittaisia lomautuksia. Lomautuksista on tarkoitus päättää 18. toukokuuta pidettävässä kaupunginhallituksen kokouksessa. Lomautukset voivat kohdistua koko kaupungin henkilöstöön, siltä osin, kun se on toiminnallisesti mahdollista ja tarkoituksenmukaista. Mahdolliset lomautukset toteutetaan vuoden 2020 aikana. Lomautukset voidaan aloittaa noin kesäkuun puolessa välissä.
Taiteen edistämiskeskus rahoittaa tänä vuonna taideyhteisöjen toimintaa 12 654 000:lla eurolla.
Järjestötyönsuunnittelija Teemu Alapeteriä Punaisen Ristin Oulun piiristä haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuusto hyväksyi eilisessä kokouksessaan maakuntaliiton ensi vuoden talousarvion sekä talous- ja toimintasuunnitelman vuosille 2020-2022.
Vestia Oy eriyttää elinkeinoelämälle tarjottavat palvelut omaan erillään toimivaan yhtiöön.
Oulun kaupunki joutuu maksamaan 460:lle työntekijälle yhteistoimintalain mukaista hyvitystä viivästyskorkoineen 828 000 euroa, koska kaupunki laiminlöi yhteistoimintaan liittyviä velvoitteitaan.
Kenttätien palvelukeskuksessa aloittaa toimintansa asunnottomien päivätoimintakeskus. Avajaisia vietetään 4. syyskuuta. Kenttätien päivätoimintakeskus tulee olemaan avoinna arkipäivisin. Siellä voi viettää aikaa lämpimässä päiväsaikaan esim. katsomalla tv:tä, lukea, juoda kahvit tai vain olla muuten vain. Päiväkeskuksessa on myös mahdollisuus peseytyä ja pestä pyykkiä. Tarjolla on myös maksuton aamupala. Ajatuksena on, että päivätoimintakeskuksen kävijöillä on mahdollisuus tulla samalla myös muiden palvelujen piiriin ja että avun saaminen olisi mahdollisimman helppoa.
Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru on myöntänyt poikkeusluvan jatkaa synnytystoimintaa Lapin ja Kainuun keskussairaaloissa vuoden 2022 loppuun saakka.
Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomo Seikkulan mukaan esiselvitykseen liittyy Lapissa useita kohteita.
Ehkäisevän työn koordinaattori Matias Kavalusta Pelastakaa Lapset ry:n Pohjois-Suomen aluetoimistosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin operatiivisen tulosalueen johtaja Päivi Laurilaa haastattelee Jussi Häkkilä.