Päätös koskee Revonlahden susireviirillä elävää susiparia.
Suomen riistakeskus on tehnyt neljä myönteistä poikkeuslupapäätöstä, joilla voidaan metsästää 18 sutta kannanhoidollisessa metsästyksessä.
Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto on hyväksynyt Susinevan 106:n hehtaarin maastopaloalueen rauhoittamisen 20:ksi vuodeksi.
Henkilöauto törmäsi tänä aamuna suteen Kokkolassa Ullavantiellä Pajakosken risteyksen lähellä.
Oulun yliopiston johtamassa kansainvälisessä hankkeessa on kehitetty menetelmä, jolla voidaan tunnistaa aikaisempaa tarkemmin koiran ja suden risteymät.
Metsästysseurueen jäsen ampui lauantaina koiransa kimppuun hyökänneen suden Kuhmossa.
Kärsämäellä viime torstaina lopetettua sutta oli ammuttu muutama päivää aiemmin. Poliisi tutkii rikoksena ja pyytää havaintoja.
Karkotuksesta päätettiin susien käyttäytymisen ja niiden aiheuttaman mahdollisen riskin vuoksi. Karkottamisella pyritään vaikuttamaan susien käyttäytymiseen ja saamaan ne karttamaan liikkumista asutulla alueella. Kanta-arvion mukaan alueella elää susilauma.
Ranuan eläinpuistoon keväällä saapuneelle susiparille on valittu nimet.
Tänään aamulla kello kuuden aikoihin tehtiin susihavainto Kilisaarella Pietarsaaressa.
Siikalatvan Kestilässä jäi pantasusi auton alle maanantaina. Törmäyksen jälkeen hetken tiellä maattuaan susi oli poistunut metsään. Tapahtumapaikka oli Kestiläntiellä Kestilän taajaman ja Pihkalanrannan välillä.
Susi loukkaantui törmäyksessä ja poistui paikalta maastoon, eikä sitä etsinnöistä huolimatta onnistuttu löytämään perjantai-illan aikana. Poliisin apuna etsinnöissä oli suurriistan virka-apuyksikkö Tyrnävältä.
Aiemmin tänään hätäkeskukseen tuli ilmoitus Haapavedellä taajama-alueella liikkuvasta sudesta.
Seurantatietoja käytetään kannan koon arviointiin
Henkilöauto kolaroi suden kanssa tänä aamuna Toholammilla.