Luonnonvarakeskus pannoitti alkuvuodesta kaksi sutta Oulujärven pohjoispuolella osana WINDLIFE-hanketta.
Oulun yliopiston tutkijat ovat selvittäneet nykyaikaisin tutkimusmenetelmin Turun seudulla 1800-luvun lopulla liikkuneen susilauman ravinnon koostumusta ja mahdollisen ihmislihan osuutta niiden kokonaisravinnonsaannissa.
Luonnonvarakeskuksesta erikoistutkija Ari Nikulaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Loukaantunut susi lopetettiin keskiviikkona Siikalatvalla poliisin päätöksellä.
Oulun 41. kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin lapsituomaristo palkitsi lauantaina Rane Tiukkasen ohjaaman Susikoira Roin parhaana lastenelokuvana.
Elokuvan toista tuottaja Marko Antilaa ja käsikirjoittaja Antti Kairakaria haastattelee Jussi Häkkilä.
Kesän aikana kuvataan elokuvaa Susikoira Roista. Kuvaukset keskittyvät Raaheen. Vastaava tuottaja ja tuottaja Antti Kaarlela Whatevergroupista vieraili Pookin iltapäivässä.
Päätös koskee Revonlahden susireviirillä elävää susiparia.
Suomen riistakeskus on tehnyt neljä myönteistä poikkeuslupapäätöstä, joilla voidaan metsästää 18 sutta kannanhoidollisessa metsästyksessä.
Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto on hyväksynyt Susinevan 106:n hehtaarin maastopaloalueen rauhoittamisen 20:ksi vuodeksi.
Henkilöauto törmäsi tänä aamuna suteen Kokkolassa Ullavantiellä Pajakosken risteyksen lähellä.
Oulun yliopiston johtamassa kansainvälisessä hankkeessa on kehitetty menetelmä, jolla voidaan tunnistaa aikaisempaa tarkemmin koiran ja suden risteymät.
Metsästysseurueen jäsen ampui lauantaina koiransa kimppuun hyökänneen suden Kuhmossa.
Kärsämäellä viime torstaina lopetettua sutta oli ammuttu muutama päivää aiemmin. Poliisi tutkii rikoksena ja pyytää havaintoja.
Karkotuksesta päätettiin susien käyttäytymisen ja niiden aiheuttaman mahdollisen riskin vuoksi. Karkottamisella pyritään vaikuttamaan susien käyttäytymiseen ja saamaan ne karttamaan liikkumista asutulla alueella. Kanta-arvion mukaan alueella elää susilauma.