Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on maanomistajien hakemuksesta perustanut noin 356:n hehtaarin suuruisen Ranta-Perttulan luonnonsuojelualueen Oulun Hannunsuolle.
Annukka Seppävuorta SEY:stä haastattelee Jussi Häkkilä.
Metsähallitus palauttaa tänä vuonna soita luonnontilaan yhteensä tuhat hehtaaria, kun viime vuonna soita ennallistettiin lähes 4 000 hehtaaria.
Luonnonperintösäätiö rauhoittaa Kuusamossa 46 hehtaaria luontoa Repolarin tuella.
Naalin suojelu on saanut 2,3 miljoonaa euroa rahaa EU:lta.
Luonnonperintösäätiö on ostanut Suojellaan elinpiirejä linnuille -kampanjaan tulleilla alueellisilla täsmälahjoituksilla Utajärveltä 14:n hehtaarin metsäpalstan, joka nimetään sijaintinsa mukaan Leppijoen lintumetsäksi.
Elokapinan mielenosoittajat pysäyttivät jälleen eilen illalla Sodankylän Viiankiaavan syväkairauksen lukittautumalla kairauskontteihin.
Luonnonperintösäätiö on saanut Raahesta lahjaksi metsäkiinteistön, joka rauhoitetaan suojelualueeksi.
Kouluyhteistyön ja digitaalisen nuorisotyön päällikkö Paula Aaltoa Mannerheimin Lastensuojeluliitosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Perustettu luonnonsuojelualue on kokoaan merkittävämpi sillä se yhdistää aiemmin Nokia Oyj:n maille perustetun luonnonsuojelualueen ja valtion metsätalousalueista luonnonsuojelutarkoituksiin siirretyt alueet muodostaen yhteensä vajaan 140 hehtaarin suuruisen suojelualuekokonaisuuden Kitkajoen etelärannalle.
Viestinnän asiantuntija Maria Talvitietä Lastensuojelun keskusliitosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Metsähallituksen Luontopalvelut on valinnut oululaisen VP Purku Oy:n toteuttamaan Sanginjoen luonnonsuojelualueen kehittämis- ja rakentamistoimia.
Loppulan ystävät ry:n puheenohtaja Annamari Markkolaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt aloittaa uuden päärakennuksen rakennuttamisen Valtion koulukotien Limingan koulutuskeskuksen lastensuojeluyksikköön.
SEY Suomen eläinsuojelun toiminnanjohtaja Kati Whiteä haastattelee Jussi Häkkilä.
Kyseessä on kansainvälisen tason luontomatkailukohteen ja lähivirkistysalueen perusteellinen kehittäminen muun muassa uusimalla reittejä, pysäköintialueita, taukopaikkoja ja opastusta.