Suomen Luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistyksen puheenjohtaja Elina Heikkalaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Ympäristöasiantuntija Marjaana Ahokumpua Metsähallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri ry on valittanut korkeimpaan hallinto-oikeuteen Hailuodon pengertien vesiluvasta.
Hallitus on osana lisätalousarviota julkistanut Metsähallitusta koskevan metsäomaisuuden siirron, jossa yli 30 000 hehtaaria arvokasta luontoa siirretään suojelun piiriin.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto antoi viime vuonna Oulun kaupungille vakavan huomautuksen ja peruspalvelukuntayhtymä Kalliolle huomautuksen riittämättömistä lastensuojelun sosiaalityöntekijäresursseista.
Vaarantamiskiellot määrättiin Tuirassa sijaitsevalle entiselle Kuulovammaisten koulurakennukselle, asuntolarakennukselle ja johtajan asuntorakennukselle kiinteistöineen ja Myllytullissa sijaitsevalle Pohjois-Pohjanmaan museorakennus Ainolalle lähiympäristöineen
Eduskunnan eläinsuojeluryhmä tuomitsee Suomussalmella viikonloppuna pidettävät pienpetojen pyyntikilpailut.
Suojelubiologi Outi Isokääntää Metsähallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Reisjärven kunnasta projekti-insinööri Kuisma Martiskaista haastattelee Jussi Häkkilä.
Suojelubiologi Päivi Virnestä Metsähallituksen Luontopalveluista haastattelee Jussi Häkkilä.
Palosuojelurahasto on myöntänyt 341 720 euroa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen sopimuspalokuntien ja pelastuslaitosten kalustohankintoihin.
Matkailuyhtiö Lapland Hotels ja sen sisaryhtiöt ovat saaneet Ekokompassi-ympäristösertifikaatin osoituksena sitoutumisesta aitoihin ympäristötekoihin kaikilla toimialoillaan
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on Haukipudas-Onkamon yhteismetsän hakemuksesta perustanut noin 106:n hehtaarin suuruisen luonnonsuojelualueen Kivisuolle ja Eteläsuolle.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on maanomistaja Timo Kujalan hakemuksesta perustanut Syötteen kansallispuiston viereen noin 212:n hehtaarin suuruisen Säkkilän yksityisen luonnonsuojelualueen.
Esteetön retkeilyreitti koostuu sekä poikittaispitkosrakenteesta että sorastuksesta, maaston mukaan. Kaiken kaikkiaan reitti on noin 800 metrin pituinen.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on antanut Oulun kaupungille huomautuksen lastensuojelupalveluiden järjestämisestä.