Siirin-päivät on Siiri Angerkosken ja hänen aikalaiskollegojensa työlle kunniaa tekevä vuosittainen elokuvatapahtuma. Sen järjestävät Merikoskikerho ry, Oulun Elokuvakeskus ry ja Finnkino Oy.
Palkinto menee erityisesti Haukiputaan, mutta vahvasti myös Iin, Yli-Iin, Kiimingin ja Ylikiimingin harrastajateatterin kantavalle voimalle. Päkkilä on toiminut mm. Haukiputaan kunnan sivutoimisena kulttuurisihteerinä ja teatteritaiteen opettajana Kiiminkijoen sekä Iin ja Yli-Iinkansalaisopistoissa. Suomen Nuoriso-opistossa ja Suomen Harrastajateatteriliiton ohjaaja koulutuksessa taitonsa hionut Raija Päkkilä on tuonut eri ryhmineen mm. Nurkkanäyttämö, Senioriteatteri, Cappas- ja Jatuli-teatterit -näyttämölle vuosien mittaan lukuisia eri produktioita. Hänen töissään näkyy niin mieltymys kotimaiseen draamaan sekä klassikoihin Boccacciota ja Shakespearea myöten.
Perustelujen mukaan Ukkolalla on tarkka ja eri kanteilta näkevä katse toimittajana ja pakinoitsijana, huumoria unohtamatta. Jukka Ukkola työskenteli toimittajana ensin Kalevassa vuosina 1967-83 ja sen jälkeen Suomen Kuvalehdessä 1984-2010. Noina vuosina hän kirjoitti foorumeilleen tuhansia pakinoita, niin Aleksis K. -nimimerkillä kuin omalla nimellään. Jukka Ukkolan kynästä on syntynyt pakinakokoelmien lisäksi mm. perusoululaisten yritysten ja yhdistysten historiikkeja ja Oulu-aiheisten valokuvateosten tekstejä.
Radio Pookin iltapäivävieraana piipahti tiistaina Oulun Elokuvakeskus ry:n johtaja Sauli Pesonen. Aiheena 11.kertaa järjestettävät Siirin päivät, joita vietetään tänään Oulussa.