Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Teppo Ylitaloa haastattelee Jussi Häkkilä.
BirdLife Suomen satelliittilähettimellä seuraama merikotkakoiras Jykä on todennäköisesti tapettu Puolangan Joukokylässä Taivalkoskentien varressa.
Luontoliiton kevätseurantakoordinaattori Lotta Ojajärvi jutusteli Marjan kanssa Pookin iltapäivässä.
Oululainen terveysteknologiayritys Monidor Oy on solminut yhteistyösopimuksen lääketieteellisiä laitteita valmistavan ja jakelevan japanilaisen Senko Medicalin kanssa.
Hallitus on osana lisätalousarviota julkistanut Metsähallitusta koskevan metsäomaisuuden siirron, jossa yli 30 000 hehtaaria arvokasta luontoa siirretään suojelun piiriin.
Oulun seudun ympäristötoimi on käynnistänyt projektin Nallikarin vedenlaatuun vaikuttavien tekijöiden ja tämän kesän huonojen uimavesinäytetulosten aiheuttajan selvittämiseksi.
Pohjois-Pohjanmaan suurin avustussumma 37 000 euroa on myönnetty Reisjärven Kirkonkylän Nuorisoseura ry:lle 1907 rakennetun Sampolan vesikatteen ja rakenteiden korjaamiseen ja uusimiseen sekä muihin töihin. Toiseksi suurimman avustuksen sai Oulunsalon Vasemmisto ry, jonka 21 000 euron avustus on myönnetty 1960 rakennetun Oulunsalon kylätalon korjauksiin.
Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelssonia haastattelee Jussi Häkkilä.
Korkeakouluharjoittelija Lilja Nikulaa Suomen ympäristökeskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen lintuvesiseurannoissa on löytynyt pesivä avosettipari Hailuodosta. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ylitarkastaja Jorma Pessa oli Jussi Häkkilän haastateltavana.
Valtakunnallisen sinileväseurannan rannikon ja saariston vakiohavaintopaikoilla 28:lla oli tällä viikolla hieman sinilevää ja kahdeksalla runsaasti.
Merialueilla sinilevää on havaittu paikoin vähän eteläisellä ja lounaisella rannikolla sekä Suomenlahdella ja järvillä hieman kahdella valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikalla.
Oulun yliopistollinen sairaala ja Oulun kaupungin perusterveydenhuolto ottavat käyttöön mobiilisovelluksen, joka tukee koronapotilaan kotihoitoa ja seurantaa.
Seurantalojen korjauksiin on jaettu tänä vuonna valtionavustuksia 1 534 000 euroa yhteensä 135:lle yhdistykselle tai yhteisölle.
Valtiovarainministeriö on myöntänyt 527 000 euroa Kalajoen, Kuusamon ja Taivalkosken Vihdoinkin! -hankkeelle, jossa kehitetään kuntien talousarvio-, talousseuranta- ja raportointiprosesseja.
Erikoistutkija Juha-Matti Katajajuurta Luonnonvarakeskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.