Museonjohtaja Taina Máret Pieskiä haastattelee Jussi Häkkilä.
Hankepäällikkö Sanna Pääkköstä Oulun tilapalveluista haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Pohjanmaan museo Oulussa on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä 30 000 euroa nuorten osallisuuden mahdollistamiseen.
Suomen museoliiton ja Kansainvälisen museoneuvoston Suomen komitean järjestämän Vuoden museo 2024 -kilpailun finaaliin on valittu viisi museota.
Kuusamosta viime vuoden toukokuussa löytynyttä hirvenpääkirvestä ja sen löytöpaikkaa on tutkittu tarkemmin.
Oulun museo- ja tiedekeskuksen vierailukohteissa sekä niiden tapahtumissa ja näyttelyissä vieraili viime vuonna yhteensä 224 648 kävijää.
Lahjoitettava noin 400 esineen kokoelma sisältää saamelaistekstiilejä ja käyttöesineitä, joukossa myös korvakota sekä useita ahkioita.
Vuoden 2024 aikana kootaan hakemus, joka jätetään maaliskuussa 2025 Unescolle.
Näyttelyopastuksiin osallistui yli 2 400 henkilöä. Taidekasvatuksessa järjestettiin ennätysmäärä työpajoja lapsille, nuorille ja aikuisille ja niissä kävi kaikkiaan yli 6 500 osallistujaa.
Museon Kulisseissa -juhlapäivää vietetään museoliiton 100-vuotisjuhlan kunniaksi liiton perustamispäivänä, lauantaina 30. syyskuuta.
Museoliitosta viestintäpäällikkö Miisa Pulkkista haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun Tietomaan rakennuksen peruskorjaus sekä uuden museo- ja tiedekeskuksen rakennustyöt käynnistyvät.
Turkansaaren historiaan ja tulevaan perinneviikonloppuun meitä opastaa museolehtori Emmi Haaraoja.
Museovirasto myönsi eilen yhteensä 85 000 euroa yhdelletoista eri kansalaisjärjestölle ja yhteisölle kulttuuriperintötoimintaan.
Amanuenssi Sami Ranista Museovirastosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Yleisö valitsee Museokortin erikoispalkinnon voittajan, joka julkistetaan Museogaalassa osana Museoliiton 100-vuotisjuhlia 25. tätä kuuta.