Oulun poliisilaitos, Tulli ja Rajavartiolaitos tarkastivat tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona yhteensä 49 kotimaista ja 23 ulkomaista raskasta ajoneuvoyhdistelmää nelostiellä.
Asemarakennushankkeen ohella merivartioaseman alueella tullaan parantamaan satama-alueen rakenteita. Hankkeen on määrä valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä.
Oulun poliisilaitos, Tulli, Rajavartiolaitos, Aluehallintovirasto ja Traficom tarkastivat tiistaina ja keskiviikkona 50 kotimaista ja 38 ulkomaista raskasta ajoneuvoyhdistelmää nelostiellä.
Oulun poliisilaitoksen, Tullin ja Rajavartiolaitoksen alkuviikosta nelostiellä suorittamassa valvonnassa keskityttiin erityisesti salakuljetusten, veropetosten, huumausainerikosten, lääkerikosten, ihmiskaupan sekä laittoman maahantulon paljastamiseen.
Rikos paljastui Rajavartiolaitoksen suorittaman ulkomaalaisvalvonnan yhteydessä Kemissä kesäkuussa.
Päätös on jatkumoa helmikuun alussa tehdyille päätöksille keventää terveysturvallisuustarkastuksia Suomen ja Ruotsin välisillä rajanylityspaikoilla Torniossa. Koronatestauskontit ja neuvontapiste jäävät yhä rajanylityspaikan kupeeseen, ja myös todistusten tarkastaminen rajalla voi jatkua pistokoeluontoisena.
Yhdeksänvuotias tyttö eksyi perjantaina Muonion Särkitunturissa, kun hän oli lähtenyt omille teilleen patikoimassa olleesta perheestään.
Rajavartiolaitos tutkii luvatonta rajanylitystä Torniossa.
Kapteeniluutnantti Janne Isometsää Länsi-Suomen merivartioston Virpiniemen merivartioasemalta haastattelee Jussi Häkkilä.
Tornion varapäällikkö Tommy Håkansia Rajavartiolaitoksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Torniossa neljäs päivä elokuuta tapahtuneen räjähdyksen esitutkinta on valmistunut ja asia on siirretty syyteharkintaan.
Keskusrikospoliisi on jatkanut Lapin poliisilaitoksen ja Rajavartiolaitoksen kanssa Torniossa Putaan kaupunginosassa viime kuun alussa tapahtuneen räjähdyksen esitutkintaa.
Rajavartiolaitos valvoo henkilöliikennettä rajanylityspaikoilla Valtioneuvoston rajoituspäätösten mukaisesti, jolloin tavaranvaihtoa yksityishenkilöiden välillä rajoitetaan Tornion koko rajanylityspaikalla 4. toukokuuta klo 08.00 alkaen. Valtioneuvoston tehtyä päätöksensä sisärajaliikenteen rajoittamisesta ja rajoitusten tiukentamisesta, Länsi-Suomen merivartiosto palautti sisärajatarkastukset toiminta-alueellaan läntisen rannikon ja Ahvenanmaan satamissa, Maarianhaminan ja Turun lentokentillä sekä Tornion rajanylityspaikalla. Rajavartiolaitoksen lakisääteisenä tehtävänä on vastata rajaturvallisuuden ylläpitämisestä ja henkilöliikenteen rajatarkastuksista.
Luutnantti Jaakko Viitalaa Länsi-Suomen merivartiostosta haastattelee Petri Alminoja.
Nuorttijoen ylittävä Kolsankosken riippusilta Urho Kekkosen kansallispuiston itäosassa Savukoskella on romahtanut kertyneen lumen painosta.
Poliisi, Tulli ja Rajavartiolaitos suorittivat viime viikolla nuuskan laittomaan maahantuontiin sekä ulkomaalaisliikenteeseen liittyvää valvontaa kymmenen partion voimin Pohjois-Suomen alueella.