Potilastoiminta Oulun yliopistollisen sairaalan uusissa A- ja B-rakennuksissa alkaa loka-marraskuussa.
Ambulanssin kyydissä ollut potilas otti ambulanssin luvatta käyttöönsä lauantaina.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto epäilee tällä viikolla tekemänsä tarkastuskäynnin perusteella potilasturvallisuuden vaarantuneen Oulun yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrian osastolla.
Oulun yliopistollisen sairaalan Esko-potilastietojärjestelmän lääkehoito-osiossa todettiin viikonloppuna häiriö, joka aiheuttaa edelleen hitautta järjestelmän käytössä.
Soiten potilastietojärjestelmään viime marraskuussa tehdyn päivityksen myötä on ilmennyt häiriöitä.
Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella oli tänään laajempi häiriö potilastietojärjestelmässä.
Koronatilanne on hieman helpottanut Keski-Pohjanmaalla, vaikka tapausmäärät ja sairaalahoidon tarve ovat edelleen korkealla tasolla.
Terveydenhuollon alueellisessa tiedonvaihdossa ja potilaalta kerättävän tiedon hyödyntämisessä on vielä kehittämistä, vaikka paikalliset organisaatiot ovat käyttäneet käytännössä pelkästään sähköisiä potilastietojärjestelmiä jo yli 15 vuotta.
Koronapotilaiden määrä Oulun yliopistollisessa sairaalassa on viikonlopun aikana kasvanut.
Oulun yliopistollisen sairaalan potilashallinnan tietojärjestelmissä oli eilen toimintahäiriöitä, jotka on nyt saatu korjattua. Häiriöt aiheutti tietokantavika.
Utajärven hoito-osastolla on hoidossa koronapotilaita, minkä vuoksi osastolle ei nyt oteta uusia asiakkaita.
Historiallisen laaja seitsemän sairaanhoitopiirin muodostama yhteenliittymä kehittää erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon potilastietojärjestelmää kumppaninaan järjestelmätoimittaja TietoEVRY.
Leikkauspotilaiden rokottamisella voitaisiin kansainvälisen tutkimuksen mukaan ehkäistä enemmän koronavirukseen liittyviä kuolemia verrattuna muuhun väestöön, erityisesti yli 70-vuotiailla leikkauspotilailla sekä potilailla, joille tehdään syöpäleikkaus.
Oulun yliopistollinen sairaala on mukana kansainvälisessä AICCELERATE EU-hankkeessa, jonka tavoitteena on koneoppimista hyödyntäen rakentaa sairaalaympäristön erilaisiin tarpeisiin mukautuva työkalu.
Psykoterapiakeskus Vastaamo on joutunut tietomurron kohteeksi.
Suomen yliopistosairaanhoitopiirit ovat selvittäneet yhdessä omistetun keskinäisen vakuutusyhtiön perustamista.