Projektipäällikkö Tarja Limingojaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on myöntänyt ammattikorkeakouluille 822 ja yliopistoille 1469 uutta aloituspaikkaa.
Oulun yliopisto on lisännyt merkittävästi avoimen väylän hakukohteita viime vuosina.
Korkeakoulujen yhteishaku alkaa huomenna.
Projektisuunnittelija Mikko Lankista Oulun kaupungilta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun ammattikorkeakoulun uusi tekniikan alan vetovoiman lisäämiseen pyrkivä Oamk Highway -pilotti laajenee Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymään.
Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia, Lappia-Koulutus Oy ja Outokumpu Tornion tehtaat ja Kemin kaivos ovat uudistaneet kumppanuussopimustaan.
Oulu-opiston rehtori Outi Lohta haastattelee Jussi Häkkilä.
Etenkin nuorimmat opiskelijat aloittavat koulun alkuun valmistautumisen hyvissä ajoin. Vanhemmat opiskelijat puolestaan jättävät tarvikkeiden oston lähemmäs koulun alkua.
Raahe-opiston rehtori Ritva Mattilaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet yhteensä 1,8 miljoonaa euroa valtionavustusta liikkuva opiskelu -toimintaan. Avustusta myönnettiin 147 hankkeelle ympäri Suomen. Hankkeissa edistetään fyysisesti aktiivista toimintakulttuuria lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa monipuolisesti kunkin oppilaitoksen omista tarpeista lähtien mm. vahvistamalla opiskelijoiden osallisuutta ja osaamista ja kehittämällä liikkumis- ja oppimisympäristöjä. Yhtenä tavoitteena on saada jokainen toisen asteen opiskelija liikkumaan vähintään tunnin päivässä. Lapin aluehallintovirasto myönsi avustusta kahdeksalle hankkeelle 86 600 euroa ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto 11 hankkeelle 200 000 euroa.
Lapin ammattikorkeakoulu tarjoaa koronakriisin vuoksi lomautetuille ja työttömäksi joutuneille mahdollisuuden opiskella avoimen ammattikorkeakoulun opintoja ilmaiseksi loppuvuoden ajan.
Kasvatusvalmentaja Päivi Koivistoa ja Päivi Hietikkoa Nuorten Ystävistä haastattelee Petri Alminoja.
Projektipäällikkö Pekka Tiitistä Ammattiopisto Lappiasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Tiedottaja Sari Mantila-Savolaista SAKU ry:stä haastattelee Jussi Häkkilä.
Raahe-opiston rehtori Ritva Mattilaa haastattelee Jussi Häkkilä.