Opetusministeriö on myöntänyt 145,7 miljoonaa euroa 280:lle varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjälle varhaiskasvatuksen sekä esi- ja perusopetuksen koulutuksellista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistäviin toimenpiteisiin.
SUH korostaa, että paksukaan jää ei välttämättä enää ole turvallista. Jäällä liikkuminen vaatii nyt erityistä tarkkaavaisuutta.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Centria-ammattikorkeakoululle 490 000 euroa 20:n sairaanhoitajan kouluttamiseen.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Lapin yliopistolle 11 väitöskirjatutkijan paikkaa osana tohtorikoulutuksen uusien käytänteiden pilotointia.
Suomen konservatorioliiton toiminnanjohtaja Taija Lähdetietä haastattelee Jussi Häkkilä.
Täydenkuun Tanssit -nykytanssifestivaalin toiminnanjohtaja Taina Ala-Ketolaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Palvelualojen ammattiliitto on päättänyt laajoista lakoista ensi kuun alussa.
Tiedot perustuvat median ja avoimien viranomaislähteiden välityksellä kerättyihin ennakkotietoihin. Hukkumiskuolemien määrä on vähentynyt merkittävästi viime vuosikymmeninä.
Ruokavirasto on määrännyt lopetettavaksi kaikki minkit turkistarhoilta, joilla on todettu lintuinfluenssatartunta.
Viisi hukkumista tapahtui uidessa, kaksi vesiliikenteen yhteydessä ja kaksi tahattomasti veteen putoamisen seurauksena. Kuudessa tapauksessa tapahtumien kulku ei ole selvillä.
Tyrnävän kunnanvaltuusto valitsi eilisessä kokouksessaan Tyrnävän Kirkkomännikön päiväkodin urakoitsijaksi Oulun Rakennusteho Oy:n.
Lapin yliopisto, Uumajan yliopisto, Norjan arktinen yliopisto ja Helsingin yliopisto ovat saaneet Pohjoismaiden ministerineuvostolta 75 000 euroa saamen kielten opintojen kehittämiseen vuosina 2023-2025.
Tiftö Foundation on lahjoittanut 20 000 euroa Lapin yliopistolle taiteiden opetuksen ja tutkimuksen rahastoon.
Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitosta koulutussuunnittelija Tero Savolaista haastattelee Jussi Häkkilä.
Kemin Pajarinrannan ja Sauvosaaren päiväkodit sekä Syväkankaan esiopetus ovat saaneet ympäristö-, työterveys- ja työturvallisuussertifikaatin.
Rehtori Anne-Mari Savolaista haastattelee Jussi Häkkilä.