Kenttäpäällikkö Inari Ylläsjärveä Metsähallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Syöpäsäätiö on valinnut vuoden syöpälääkäriksi palliatiivista ja saattohoitotyötä potilaiden kodeissa tekevän Laura Palanterän Helsingistä, ja vuoden syöpähoitajiksi Ivalon terveyskeskuksen sairaanhoitajat Maria Pehkosen ja Raisa Similän.
Oulun kaupungin liikenneinsinööri Harri Vaaralaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Liikennejärjestelyn lisäksi Oulun yliopistollisen sairaalan opasteita uusitaan tämän päivän ja loppuviikon aikana, joten alkuviikosta sairaalan tulevat asiakkaat kohtaavat sisääntulo-ovilla uusia opasteita. Uusi opastus perustuu kirjain- ja väritunnuksiin, joiden avulla asiakkaat ohjataan oikeisiin paikkoihin. Alkuviikosta sairaalaan saapuvien asiakkaiden ajanvarauskirjeissä voi olla vielä vanha sisäänkäyntitieto. Maanantaista alkaen sisäovilla on kuitenkin rakennusosan kirjaimella ja värillä merkitty uusi tunnus. Rampilla sijaitsevat toisen kerroksen sisäänkäynnit B1 ja B2 ovat käytössä vielä toistaiseksi.
Kiinteistömaailman yrittäjät ovat tehneet 30 000:n euron lahjoituksen Syöpäsäätiölle Lasten syöpärahastoon, josta varat kohdennetaan lasten syöpien tutkimukseen.
Syöpäsäätiö myönsi tänä vuonna apurahoja kaikkiaan 162 tutkijalle tai tutkimusryhmälle, yhteensä n. 7 291 000 euroa. Suurapurahat myönnettiin neljälle tutkimushankkeelle. Oulusta Professori Gonghong Wei ja tutkimusryhmä saivat 300 000 euroa. Oulun yliopiston professori Gonghong Wein työryhmä on jo pitkään työskennellyt eturauhassyöpäalttiuden ymmärtämisen ja kohonneen syöpäriskin taustalla olevien geenien tunnistaminen parissa.
Oulun kaupungin liikenneinsinööri Harri Vaaralaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Suomen Opasliitto on valinnut tämän vuoden opasyhdistykseksi Oulun seudun oppaat ry:n.
Syöpäsäätiön viestintä- ja varainhankintajohtaja Helena Hulkkoa haastattelee Jussi Häkkilä.
Kokkolalaisten käsitystä oman asuinalueensa sekä kaupungin nimistöstä laajemmin kartoitetaan 16.−31.5. karttapohjaisella verkkokyselyllä.
Liminganlahden luontokeskuksessa juhlistetaan sunnuntaina 30-vuotista opastustoimintaa.
Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton Viisaasti Vesillä -kampanjan projektikoordinaattori Laura Sulkavaa haastattelee Jussi Häkkilä.