Poliisi on tänään selvittänyt myös oululaiseen Merikosken lukioon kohdistunutta koulu-uhkausta.
Oulun kaupunki on kieltänyt kaiken kalastamisen Merikosken siltojen alla olevan pohjapadon alavirran puolella sadan metrin matkalla.
Siirin-päivät on Siiri Angerkosken ja hänen aikalaiskollegojensa työlle kunniaa tekevä vuosittainen elokuvatapahtuma. Sen järjestävät Merikoskikerho ry, Oulun Elokuvakeskus ry ja Finnkino Oy.
Häiriöstä johtuen Oulujoen vedenpinta nousi ja jäät ovat rikkoutuneet välittömästi voimalaitoksen ala- ja yläpuolella, jossa ei ole toistaiseksi turvallista liikkua. Liikkumista jäällä myös kauempana Oulujoen yläjuoksulla tulee edelleen välttää.
Merikosken patosilta on toistaiseksi suljettu.
Palkinto menee erityisesti Haukiputaan, mutta vahvasti myös Iin, Yli-Iin, Kiimingin ja Ylikiimingin harrastajateatterin kantavalle voimalle. Päkkilä on toiminut mm. Haukiputaan kunnan sivutoimisena kulttuurisihteerinä ja teatteritaiteen opettajana Kiiminkijoen sekä Iin ja Yli-Iinkansalaisopistoissa. Suomen Nuoriso-opistossa ja Suomen Harrastajateatteriliiton ohjaaja koulutuksessa taitonsa hionut Raija Päkkilä on tuonut eri ryhmineen mm. Nurkkanäyttämö, Senioriteatteri, Cappas- ja Jatuli-teatterit -näyttämölle vuosien mittaan lukuisia eri produktioita. Hänen töissään näkyy niin mieltymys kotimaiseen draamaan sekä klassikoihin Boccacciota ja Shakespearea myöten.
Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden liikuntapalvelut on myöntänyt tänään Oulun Tähtisirkus ry:lle ja Merikoski SBT ry:lle tasa-arvoista liikuntakulttuuria edistävän tunnustuspalkinnon.
Merikoskikerho ry järjestää ensi viikon torstaina Oulun Rauhalassa yleisölle avoimen tilaisuuden Oulun museokysymyksestä.
Oulun Energian Merikosken voimalaitoksella ohijuoksutetaan vettä tämän viikon keskiviikkona klo 8-16.