Noin kolme hehtaaria maastoa paloi eilen Merijärvellä Arolantien ja Tähjänjoen välillä.
Koiran omistaja sai pelastettua koiran omin avuin. Pintapelastajat tekivät jäähän 2 metriä leveän railon, jota pitkin hirvi saatiin hätisteltyä rantaan.
Rasvamonttu vaalii tällä kertaa perinteitä geenien ja koneiden muodossa Merijärvellä. Ylikauppilan Heikin tontilla käy kohta ryske, kun koulutetut jälkipolvet astuvat isännän saappaisiin. Molemmilta pojilta nimittäin löytyy hiljalleen taskusta maaseutuyrittäjän paperit ja sukupolvenvaihdokseen on ladattuna myös mestarin keräämä monipuolinen konearsenaali. Kotitilan vanhaan navettarakennukseen on mm. säilötty erilaisia traktoreita kutakin yksi kappale ja eri puolilta tonttia löytyy isompia härveleitä. Mikä parasta, melkein kaikki koneet ovat akkua vaille heti käynnistyviä pelejä ja koneissa näkyy alkuperäinen ajanpatina. Kurkataanpa pitääkö paikkansa seudulla liikkuva huhu, jonka mukaan merijärvisen ukon normaalia isommalla tilalla häärii työssä 30 traktoria! :)
Nivala-Seuran toiminnanjohtaja Hanna Järviluomaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Rasvamontussa mennään tällä kertaa läpi sen kuuluisan harmaan kiven. Ja mennäänpä samalla ensimmäistä kertaa myös maan alle. Myntin Markun salaoja porukka on nimittäin tottunut puhkaisemaan reitin vaikka kallionkin kohdalta. Tällainen harvinaisempi vastus tulikin urakoinnissa kohdalle Laitala-Männistön tulevan robottinavetan työmaalla Merijärvellä. Rakentamisessa tosin vältytään turhalta paalutukselta ja kovan maaperän ansiosta tarvittava kantava maa-aineskin saadaan kätevästi paikanpäällä tapahtuvasta murskauksesta. Mies on salaojittanut peltoja jo 50 vuoden ajan ja louhintaa on tehty parikymmentä vuotta. Seuraavaksi tutustutaan tähän meneillä olleeseen hulppeaan savottaan ja eri töissä tarvittavaan konearsenaaliin!
Merijärvellä Pirttimäentiellä paloi sunnuntaina vanha elosuoja.
Ylivieskan seutukuntayhdistyksestä projektipäällikkö Maija-Riitta Vuotia haastattelee Jussi Häkkilä.
Laura Ruohosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Poliisi otti eilen kiinni kolme Oulun seudulta kotoisin olevaa miestä, joita epäillään useista murroista ja varkauksista.
Valtakunnallisen NouHätä!-pelastustaitokampanjan loppukilpailun on voittanut Jokivarren koulu Orimattilasta. Toiseksi tuli Saarijärven Keskuskoulu, ja pronssille sijoittui Koivupuhdon koulu Merijärveltä.