Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt liikelaitos Kokkolan Vedelle luvan pohjaveden ottamiseen Kokkolan Karhinkankaan pohjavesialueelta.
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt ympäristöluvan Kokkolan suurteollisuusalueella sijaitsevan Umicore Finland Oy:n teollisuuslaitoksen toiminnan laajentamiselle.
Kemin kaupunki ja Kemin Yrittäjät ry ovat solmineet elinvoimalupauksen.
Kilpailu- ja kuluttajavirasto on antanut Inarin kunnalle huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä.
Päättyneellä jahtikaudella kaadettiin Suomen Riistakeskuksen mukaan runsaat 32 000 hirveä, 13 prosenttia edelliskautta vähemmän.
Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt poikkeusluvan perusterveydenhuollon ympärivuorokautisen päivystyksen järjestämiseen Raahessa.
Korkein hallinto-oikeus on tänään antanut päätöksensä yhteensä 17:ään valituslupahakemukseen, jotka koskivat viime vuoden syksyksi Kuhmoon myönnettyjä poikkeuslupia karhunmetsästykseen.
Tämän hetkisen tiedon mukaan edellä mainitut palvelu muutokset ovat voimassa ensi vuoden maaliskuun loppuun saakka.
Asuinrakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni Tilastokeskuksen mukaan huhti-kesäkuun aikana 58 prosenttia vuodentakaisesta.
Kovat virtaamat Oulujoessa jatkuvat Fortumin mukaan edelleen seuraavien viikkojen aikana.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on jättänyt viime perjantaina hakemuksen Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle Laiva Gold Oy:n Raahen Laivakankaan kaivoksen ympäristölupien peruuttamiseksi.
Suomen riistakeskus Oulu on myöntänyt toimialueensa viidelle hirvitalousalueelle yhteensä 3 588 pyyntilupaa tulevalle hirvenmetsästyskaudelle.
Tällä hetkellä Oulun keskustan poliisiaseman lupapalvelujen seuraavat vapaat varausajat ovat ensi kuun lopussa.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt määräaikaisen ympäristöluvan Terrafame Oy:n kaivoksen uudelle sivukivialueelle ja Rajasuon maankaatopaikalle.
Ainolan museorakennus on arkkitehti Oiva Kallion suunnittelema 1920-luvun klassismia edustava rakennus. Rakennus valmistui 1931 arkisto-, kirjasto- ja museorakennukseksi.
Keminmaan kunta ja Keminmaan Yrittäjät ry ovat neuvotelleet yhteisen elinvoimalupauksen.