Päättyneellä jahtikaudella kaadettiin Suomen Riistakeskuksen mukaan runsaat 32 000 hirveä, 13 prosenttia edelliskautta vähemmän.
Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt poikkeusluvan perusterveydenhuollon ympärivuorokautisen päivystyksen järjestämiseen Raahessa.
Korkein hallinto-oikeus on tänään antanut päätöksensä yhteensä 17:ään valituslupahakemukseen, jotka koskivat viime vuoden syksyksi Kuhmoon myönnettyjä poikkeuslupia karhunmetsästykseen.
Tämän hetkisen tiedon mukaan edellä mainitut palvelu muutokset ovat voimassa ensi vuoden maaliskuun loppuun saakka.
Asuinrakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni Tilastokeskuksen mukaan huhti-kesäkuun aikana 58 prosenttia vuodentakaisesta.
Kovat virtaamat Oulujoessa jatkuvat Fortumin mukaan edelleen seuraavien viikkojen aikana.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on jättänyt viime perjantaina hakemuksen Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle Laiva Gold Oy:n Raahen Laivakankaan kaivoksen ympäristölupien peruuttamiseksi.
Suomen riistakeskus Oulu on myöntänyt toimialueensa viidelle hirvitalousalueelle yhteensä 3 588 pyyntilupaa tulevalle hirvenmetsästyskaudelle.
Tällä hetkellä Oulun keskustan poliisiaseman lupapalvelujen seuraavat vapaat varausajat ovat ensi kuun lopussa.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt määräaikaisen ympäristöluvan Terrafame Oy:n kaivoksen uudelle sivukivialueelle ja Rajasuon maankaatopaikalle.
Ainolan museorakennus on arkkitehti Oiva Kallion suunnittelema 1920-luvun klassismia edustava rakennus. Rakennus valmistui 1931 arkisto-, kirjasto- ja museorakennukseksi.
Keminmaan kunta ja Keminmaan Yrittäjät ry ovat neuvotelleet yhteisen elinvoimalupauksen.
Pookin lähetyksistä voi nauttia nyt myös Yyterissä aurinkoa palvoen. Kotimaisen tanssimusiikin parhaat kajahtavat satakunnassa taajuudella 107,9 MHz.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on tarkistanut ja muuttanut Tornion Outokummun kromi- ja terästehtaan ympäristö- ja vesitalouslupia.
Pookin lähetyksistä voi nauttia nyt myös Kallaveden rannalla. Kotimaisen tanssimusiikin parhaat kajahtavat kauniiseen pohjoissavolaiseen maisemaan taajuudella 99,8 MHz.
Metsähallituksen kalastuslupien myynti kolmen pohjoisimman kunnan alueella sijaitseville jokikohteille alkaa huomenna.