Leif Lindeman nappasi Syksyn Sävelen voiton tekemällään kappaleella Sydämes on kultaa vieläkin. Marja kyseli Leifin tunnelmia Pookin iltapäivässä.
Porissa alkuviikosta järjestetyssä Taitaja 2022-ammattitaidon suomenmestaruuskilpailussa tuli kuusi kultaa Pohjois-Suomen ammattioppilaitoksissa opiskeleville. Kuvassa automaalauksen mitalistit, keskellä Julia Autio OSAOsta.
Oulun asuntomessujen projektipäällikkö Ritva Kuusistoa haastattelee Jussi Häkkilä.
Vihantilaisen Pohjolan Peruna Oy:n elintarvikebrändi ROOTY on voittanut kultaa kansainvälisessä brändejä arvioivassa Transform Awards Europe 2022 -kilpailussa.
Teot ovat tapahtuneet viime kuun lopussa Raahessa. Vangitsemis oikeudenkäynti käytiin ilman yleisöä ja sen asiakirjat on määrätty toistaiseksi salassapidettäviksi. Otso Gold hakee yrityssaneeraukseen ja sillä on velkaa 75 miljoonaa euroa.
Otso Gold Oy avasi Laivan kultakaivoksen Raahessa uudelleen tällä viikolla.
Siirin-päivät on Siiri Angerkosken ja hänen aikalaiskollegojensa työlle kunniaa tekevä vuosittainen elokuvatapahtuma. Sen järjestävät Merikoskikerho ry, Oulun Elokuvakeskus ry ja Finnkino Oy.
Kolmipäiväinen ammattitaidon SM-kilpailu päättyi eilen. Taitaja-kisassa pohjoiseen tuli 20 mitalia, joista yhdeksän kultaa.
Agnico Eagle Finland Oy:n toimitusjohtaja Jani Lösöstä haastattelee Jussi Häkkilä.
Pääpalkinnot menivät Kannukseen ja Toholammille.
Kittilän Agnico Eaglen kultakaivoksella paloi varhain tänään pari huoltokonttia.
Palkinto menee erityisesti Haukiputaan, mutta vahvasti myös Iin, Yli-Iin, Kiimingin ja Ylikiimingin harrastajateatterin kantavalle voimalle. Päkkilä on toiminut mm. Haukiputaan kunnan sivutoimisena kulttuurisihteerinä ja teatteritaiteen opettajana Kiiminkijoen sekä Iin ja Yli-Iinkansalaisopistoissa. Suomen Nuoriso-opistossa ja Suomen Harrastajateatteriliiton ohjaaja koulutuksessa taitonsa hionut Raija Päkkilä on tuonut eri ryhmineen mm. Nurkkanäyttämö, Senioriteatteri, Cappas- ja Jatuli-teatterit -näyttämölle vuosien mittaan lukuisia eri produktioita. Hänen töissään näkyy niin mieltymys kotimaiseen draamaan sekä klassikoihin Boccacciota ja Shakespearea myöten.
Oululaisen NTRNZ Median tuottama Eränkävijät voitti perjantaina Kultainen Venla -palkinnon Lifestyle-ohjelmien sarjassa.
Revonlahtinen Markus Kuotesaho on mukana Kultaisen Venlan finaalissa. Hän edustaa Markus vastaan kansa -ohjelmalla Paras esiintyjä kategoriassa. Finaalipaikka tuli yleisöäänien perusteella.
Ari Kettukankaan jututettavana Revonlahden lahja tv-viihteelle - Markus Kuotesaho. Markus on ehdolla Kultainen Venla 2020 voittajaksi Paras esiintyjä -kategoriassa. Haastattelussa puhutaan ehdokkuudesta, Markus vastaan kansa -ohjelmasta ja suosion salaisuudesta.
Keski-Pohjanmaan maakunnalliseksi vuoden yrittäjäksi on valittu Best Glass Oy Nivalasta.