Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen pelastustoiminnan tehtävämäärä kasvoi yli noin 5 % vuodesta 2018 ja noin 13 % kolmen edellisen vuoden keskiarvosta. Vuodesta 2018 alkanut tehtävämäärien kasvu jatkuu edelleen. Alustavan tilaston mukaan viime vuonna suoritettiin yhteensä noin 5 100 hälytystehtävää, kun vastaava luku oli vuonna 2018 yhteensä noin 4 800 ja vuosina 2016-2018 keskimäärin 4 500.
Poliisi varoittaa Koillismaalla autoilijoita talvilaitumille siirtyvistä hirvistä.
Parhaat paikallislehdet, kaupunkilehdet ja kaupunkilehtijutut palkittiin Sanomalehtien Liiton toimesta toissapäivänä Hyvinkäällä.
Palkinnot jaettiin Suomen Yrittäjien vuoden päätapahtumassa, Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lahdessa eilen illalla. Tapojärvi Oy:n kotipaikka on Kolarissa ja se on erikoistunut kaivosurakointiin, materiaalinkäsittelyyn sekä tehdas- ja teollisuusprosessien hoitoon. Työntekijöitä Tapojärvellä on noin 500. Yrityksellä on kahdeksan toimipistettä Suomessa, yksi Ruotsissa ja yksi Italiassa. Yrityksen liikevaihto oli tilikaudella 2017 - 2018 115,7 miljoonaa euroa. Rukakeskus Oy on hiihto- ja laskettelukeskus, jolla on Rukalla ja Pyhällä myös majoitus-, vuokraamo- ja myymälätoimintaa. Yrityksellä on n. 170 työntekijää ja sen liikevaihto oli viime vuonna noin 27,4 miljoonaa euroa.
Oulu-Koillismaan pelastuslaitos on tehnyt päätöksen, jolla sallitaan yksityinen ilotulitus ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta koko toimialueella niin sanottuna venetsialaisviikonloppuna viikon kuluttua.
Keliolosuhteiden nopean muutoksen vuoksi Jokilaaksojen ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitosten alueella oli eilen iltapäivällä lukuisia liikenneonnettomuuksia.
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen pelastustoiminnan tehtävämäärä kasvoi viime vuonna lähes 12,5 prosenttia edellisvuodesta.
Luonnonvarakeskus aloittaa tänään hirvikannan laskennan helikopterin avulla Lapissa ja Koillismaalla.
Riskienhallintapäällikkö Tomi Honkakunnasta Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun poliisilaitos antoi useampia korjauskehotuksia yhdessä katsastusmiesten kanssa Koillismaalla tehdyssä raskaan liikenteen valvontaiskussa.
Riskienhallintapäällikkö Tomi Honkakunnasta Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta haastattelee Jussi Häkkilä.
Palomestari Marko Kemppaista Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen alueella maastopaloista on aiheutunut tähän mennessä noin sata hälytystehtävää.
Oulun poliisilaitoksen partiot tekivät eilen ja toissapäivänä rattijuopumusvalvontaa Kainuussa, Koillismaalla, Jokilaaksojen alueella sekä Oulun seudulla.
Eri puolilla Koillismaata sattui lauantaina useita ulosajoja.
Oulu-Koillismaan pelastuslaitos huomioi Uroteko-palkinnolla Oululaisen Jouni Naisniemen, joka ansiokkaalla toiminnallaan ja myös oman turvallisuutensa vaarantaen pelasti henkilön huoneistopalosta Oulussa 3.9.2017.