Poliisi on saanut useampana päivänä ilmoituksen, jonka mukaan rataosuudella Ylivieska-Iisalmi, Ylivieskan tiilitehtaan ylikäytävien kohdilla, on radalle kasattu kiviä useamman metrin matkalle. Silminnäkijöiden mukaan tekijät ovat iältään nuoria. Havainnoista pyydetään ilmoittamaan kiireellisissä tapauksissa hätäkeskukseen numeroon 112 ja muissa tapauksissa poliisin vihjepuhelimeennumeroon 0295416194.
Talosta oli rikottu mm. useita isoja ikkunoita ja niistä heitetty irtaimistoa pihalle. Talosta löydettiin kolme päihtynyttä alle 18-vuotiasta nuorta miestä. Nuorten alkoholin saantia sekä vahingontekoa selvitellään ja asiaa tutkitaan hallinnan loukkauksena ja vahingontekona.
Rovaniemen poliisi on saanut useita ilmoituksia sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ajoneuvoihin kohdistuneesta ilkivallasta Etelärinteen ja Korkalovaaran alueella.
Oulussa Uusikadulla rikottiin eilen illalla kymmenen aikaan liikkeen isohko näyteikkuna. Hetkeä myöhemmin tuli uusi ilmoitus, jonka mukaan myös Kirkkokadulla oli rikottu rapun alaoven lasi. Poliisi epäilee, että molemmat lasit on rikkonut sama henkilö.
Kivet osuivat mm. paikallisen rekkafirman ajoneuvoyhdistelmän vetoauton tuulilasiin. Lasiin tuli isot kivenjäljet, mutta se ei hajonnut kokonaan. Poikien henkilöllisyys on tiedossa ja asioita selvitellään korvausasioiden osalta. Mahdolliset muut vahinkoa kärsineet voivat olla yhteydessä Meri-Lapin tutkintaan.
Oulun keskustassa sijaitsevan Pohjois-Suomen islamilaisen yhteisön rukoushuoneen ikkuna rikottiin varhain tänä aamuna ja sisälle heitettiin ilmeisesti savukranaatti.
Oulun poliisille on syksyn aikana tehty useita rikosilmoituksia, joissa pyöräilijä on huomannut, että pyörän eturenkaan kiinnitystä on tahallisesti löysytetty.
Raahen Saloisten tyhjillään olevalle koululle on murtauduttu ja sisällä on tehty ilkivaltaa.
Toholammin kunnanvirastoon ja seurakuntataloon murtauduttiin eilen illalla. Tekijöiden henkilöllisyys on poliisin tiedossa.
Kalajoen kirkon tapulin edessä olevaa vaivaisukkoa hakattiin kirveellä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Haukiputaalla sijaitseva, tällä hetkellä käyttämätön Hietalanmäen koulu on joutunut useita kertoja ilkivallan kohteeksi.
Ylivieskan poliisi tutkii tapausta, jossa jonkun henkilön epäillään vapauttaneen ratatyökoneen käsijarrun, minkä johdosta yli sata tonnia painava kone oli valunut raidetta pitkin kohti Ylivieskan rautatieasemaa.
Eilen aamuyöllä Nivalassa Kalliontiellä parkkeerattuna ollutta henkilöautoa heiteltiin kananmunilla.